Oman kylän Joulukauppa: Pälkäneläisliikkeet palvelevat perjantaina kello kahdeksaan asti illalla

Hyppää joulutaksin kyytiin

Mikko Helenius toivottaa asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi joulutaksin kyytiin. – Tilauksessa on mukavan jouluista säätä perjantai-illaksi. Katsotaan, kuinka käy, Helenius tuumaa.

Mikko Helenius toivottaa asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi joulutaksin kyytiin. – Tilauksessa on mukavan jouluista säätä perjantai-illaksi. Katsotaan, kuinka käy, Helenius tuumaa.

Nyt on jouluostoksilla käyminen helppoa, sillä taksi vie ja taksi tuo – ilmaiseksi. Oman kylän Joulukauppa -tapahtumassa Pälkäneellä voi hypätä Mikko Heleniuksen joulutaksin kyytiin tulevana perjantaina. Tilataksi ajaa kello 16 ja 20 välillä Rautialta Aapiskukolle ja sieltä edelleen Apteekille, K-Supermarketille, S-Marketille ja Löytötexille. Löytötexin pihasta matka jatkuu Fiinaan, Sammonkulmaan ja Onkkaalantietä pitkin Keltaiselle talolle, josta lenkki päättyy Taustin kautta Rautialle.

– Ajan reittiä tauotta, joten kyytiin voi hypätä liikkeiden pihasta tai bussipysäkeiltä reitin varrelta. Kättä pystyyn vain pysäkeillä reippaasti, niin tiedän, kuka kyytiin haluaa, Helenius sanoo.

Helenius odottaa innostuneesti hieman erilaista iltapuhdetta.

– Varmasti mukavaa vaihtelua, omaa taksia yhdentoista vuoden ajan Pälkäneellä ajanut Helenius arvelee.

Heleniuksen ruskean tilataksin tunnistaa tapahtumailtana kyljen teippauksista. Kyytiin mahtuu kerralla kahdeksan ihmistä.

– Jos alkaa käydä ruuhkaiseksi, niin sitten vain tiivistetään vähän tahtia, Helenius suunnittelee.

Perjantai-iltana pälkäneläisliikkeet palvelevat asiakkaita kello kahdeksaan asti illalla. Ilta huipentuu Vuoden Pälkäneläisen julkistamiseen Vilpolan mäellä kello 20. Julkistamisen jälkeen toivotetaan joulunaika tervetulleeksi komeasti ilotulituksen kera.

 

Vielä ehtii äänestää Vuoden Pälkäneläistä

Omaa ehdokastaan Vuoden Pälkäneläiseksi ehtii äänestää pälkäneläisliikkeissä vielä keskiviikkoiltaan 25.11. asti. Sydän-Hämeen Lehteen sähköpostitse (kilpailu@shl.fi) toimitetut tai Facebookin tapahtumasivulla annetut äänet ehtivät mukaan, mikäli ne on annettu torstaihin 26.11. kello 12 mennessä.

Tähän mennessä ääniä Vuoden Pälkäneläiseksi 2015 ovat keränneet esimerkiksi viihteen monitoimimies Aimo Kokkola, Haltian Wanhat Moottorivehkeet -tapahtuman isä Tapio Körhämö, Pälkäneen kirkkoherra Jari Kemppainen ja kulttuurivaikuttaja Paula Syväsalmi.

Luopioisissa ja Rautajärvellä joulu avataan viikonloppuna

Luopioisissa joulunaika avataan tulevana lauantaina 28.11.. Luopioisten kirkonkylän koululla vietetään joulutapahtumaa muun muassa myyjäisten ja musiikkikahvilan merkeissä kello 9.30–12. Oppilaiden kulkue lähtee puoliltapäivin torille, jossa torin kuusen valot syttyvät kello 12.30. Mikkolan Navetalla ja Pytingissä joulu avataan kello 10–15. Ohjelmassa on esimerkiksi maatalousnaisten havutonttutempaus, Luopioisten Marttojen joulupuuro, joulukuusen koristelukisa ja askartelua lapsille.

Rautajärven Itäkeskuksessa ollaan jouluisissa tunnelmissa lauantaina kello 10–14. Rautajärven koulun tiernapojat esiintyvät kello 11. Rautahovissa puolestaan pidetään joulumyyjäisiä sunnuntaina 29.11. kello 11–14. Myynnissä on esimerkiksi käsitöitä, lahjatavaraa ja leivonnaisia. Paikalla on myös koululaisten kahvio sekä arpajaiset.

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?