Lumiukolla on salaisuus

Lumiukolla on salaisuus, joka ratkeaa Adventtimyyjäisissä. Toistaiseksi sitä eivät tiedä muut kuin Kirsi Urkko (vasemmalla), Papu Eloranta ja Mirva Nikkasen valmistama lumiukko itse.
Lumiukolla on salaisuus, joka ratkeaa Adventtimyyjäisissä. Toistaiseksi sitä eivät tiedä muut kuin Kirsi Urkko (vasemmalla), Papu Eloranta ja Mirva Nikkasen valmistama lumiukko itse.

Pälkäneen seurakuntatalossa käy tällä viikolla poikkeuksellisen kova touhu ja kuhina, kun lähetys- ja diakoniatyön Adventtimyyjäisten viimeiset valmistelut ovat käsillä. Myyjäiset aloittavat seurakunnan joulukauden tuttuun tapaan pikkujouluaattona.

– Tänne tulee koko ajan lisää toinen toistaan ihanampia tavaroita! Olemme valtavan kiitollisia kaikille tekijöille – ihmiset ovat tosiaan nähneet vaivaa, lähetyssihteeri Paula Eloranta kiittelee kiireen keskellä.

Tehdään yhdessä -piirin pöydät tulvivat jo maanantaina kaikenlaisia joulukoristeita ja käyttöesineitä. Niiden joukossa on sekä tuttuja suosikkeja kuten huovutettuja lampaita ja joulukransseja, että uutuuksia, muun muassa hiirikäsihiiriä.

Tehdään yhdessä -piirin miesten ryhmän iskujoukko Markku Koskelo, Vesa Mellavuo, Markku Koskelo ja Jukka Ollikkala, on syksyn aikana valmistanut uuden erän rauniokirkon muotoisia puunkantotelineitä, joiden mallin Markku Koskelo on suunnitellut varta vasten Pälkäneen seurakunnalle.

Näinä päivinä viimeiset neulotut tontut saavat hiippalakkinsa ja joulukuusen pehmopallot kimalletta kylkiinsä, joulukortit pakataan myyntivalmiiksi ja arpaliput taitetaan. Aivan kaikkea ei paljasteta etukäteen.

– Lumiukolla on salaisuus, joka ratkeaa vasta myyjäisissä. Sitten nähdään, kuka saa sen omakseen, Kirsi Urkko näyttää Mirva Nikkasen valmistamaa porkkananenäistä lumiukkoa.

Leivonnaispuolella sen sijaan suurin urakka on vielä edessä. Leipomistalkoot jatkuvat perjantaihin asti, ja uudet vapaaehtoiset leipurit ovat edelleen tervetulleita mukaan.

Adventtimyyjäiset järjestetään ensi lauantaina 28. marraskuuta kello 10–13 Pälkäneen seurakuntatalossa. Myyjäisten ajan palvelee diakoniatyön jouluinen kahvio.

Myyntituotto käytetään lyhentämättömänä seurakunnan lähetys- ja diakoniatyön hyväksi.