Auttajista tuli hirviöitä

Amerikkalaiset juhlaperinteet leviävät tehokkaasti maailmalle. Esimerkiksi halloween-juhlat ovat rantautuneet sujuvasti Suomeen ja haastaneet pyhäinpäivän vieton. Samoin joulu on saanut vaikutteita amerikkalaisesta Coca Cola -meiningistä.

Mutta itsenäisyyspäivän vietossa vierasvaikutteet on torjuttu tehokkaasti. Eivätkä grillijuhlat tai pesäpallopelit oikein sopisikaan joulukuun alun sääoloihin.

Maailmalla itsenäisyyttä juhlitaan ilotulituksin, konsertein ja karnevaalikulkuein. Meillä on sotilasparaati ja maanpuolustushenkinen juhla.

Itsenäisyyspäivän vietto huipentuu illalla linnan juhliin. Monituntinen pukukavalkadi on ainutlaatuinen suomalainen ilmiö. Se on uudistunut, kun kansakunnan toivot järjestävät presidentin linnan edustalla vaihtoehto-ohjelmaa. Siellä tapellaan juhlaa turvaavien mellakkapoliisien kanssa.

 

Kodeissa itsenäisyyspäivän perinteisiin kuuluu Tuntematon sotilas. Elokuvaklassikon puistattavimpia kohtauksia on yhden päähenkilön, Hietasen haavoittuminen ja traaginen loppu: sodan säännöistä piittaamaton vihollinen hyökkää Punaisen ristin tunnuksin suojatun ambulanssin kimppuun.

Punaisen ristin tunnus on kansainvälinen turvamerkki. Tälle löytyy ymmärrettävät perusteet: järjestö auttaa kriisioloissa kaikkia ihmisiä, niin omia kuin vihollisiakin. Tästä saatiin sotien aikaan koskettavia esimerkkejä.

Punainen risti auttaa edelleen kaikkia. Pakolaiskriisin vuoksi sen toiminta on yhtäkkiä tullut keskellemme. Kaivannossa autetaan satoja Irakista ja Afganistanista sotaa paenneita siviilejä. Lakkautetun sairaalan lisäksi järjestö on vuokrannut Pälkäneen ja Aitoon tyhjät asunnot. Niihin asettuu lapsiperheitä, jotka kotimaansa silmittömän väkivallan vuoksi hakevat turvaa pimeästä pohjolasta.

Terrori seurasi kuitenkin perässä. Meillä asialla ei ole Isis vaan suomalaiset bemariäijät. Punaisen ristin turva-alueelle puukkojen kanssa hyökänneet yrittävät lietsoa samanlaista pelkoa, joka on jo sekoittanut puolet Euraasiasta.

 

Kansan kiihottamisessa käytetään arabimaiden tapaan nettiä, ennen kaikkea sosiaalista mediaa. Sen avulla heikennetään tehokkaasti luottamusta hallintoon, tiedonvälitykseen ja poliisiin. Jopa Punaisen ristin humanitaarisista auttajista on tehty hirviöitä, jotka vain muiluttavat vääränlaisia ihmisiä keskuuteemme.

Sen jälkeen kun luottamus yhteiskuntaan on murennettu, on enää lyhyt askel siihen, että lähdetään kaduille ja tartutaan oman käden oikeuteen. Väkivallalla uhkailtiin jo etukäteen Pälkäneen Facebook-ryhmässä sekä auttajia että autettavia. Uhkauksia ladeltiin ennen kuin tiedettiin edes mistä maasta tai kulttuurista tulijat ovat.

Autettavat eivät yhtään helpota auttamista. 30 000 tulijasta muutama on pilannut kaikkien mainetta tehokkaimmalla mahdollisella keinolla: loukkaamalla seksuaalista koskemattomuutta.

Raiskauskohut alleviivaavat sitä, miten viisaan ratkaisun Pälkäneen kunta teki, kun se tarjoutui auttamaan turvapaikanhakijaperheitä. Lähtökohdat sopeutumiselle ovat paljon vastaanottokeskuksia luontevammat, sillä lapsiperheet asettuvat tavallisten pälkäneläisten ja aitoolaisten keskuuteen.

Kommentit (2)

  1. Marjatta Aakkula

    Jättäkää nyt yksi vupkra-asunto vapaaksi, jos vaikka hädässä oleva suomalainen tarvitsisi sellaista. Itse olen lähdössä pakolaiseksi toiseen maahan, kun nuoremmat ovat ryöstäneet minut, joka on ollut työssä 50 vuotta eikä ansainnut rahaa edes sen verran, että olisi kotinsa voinut remontoida. Puuttuu suihku ja vessan lavuaarin viemäri on rikki. Alentavaa!
    Pälkäne on pieni paikka ja ihmiset ihan liian tietämättömiä siitäkin, että oma pesä pitäisi aina siivota ensin, ennen kuin kutsutaan vieraita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?