Kaivannon asukasta puukotettiin jälleen

Kaivannon turvapaikanhakijaa vastaan hyökättiin jälleen lauantai-iltana. Lahdentien varressa Kaivannon kioskille matkalla olleen asukkaan kohdalle pysähtyi auto, josta kysyttiin apua. Autossa oli kolme miestä, joista kaksi kävi yllättäen turvapaikanhakijan kimppuun. Miehistä toisella oli ilmeisesti puukko, ja turvapaikanhakija sai ruhjeita sekä pisto- ja viiltohaavoja muun muassa käteen. Poliisin mukaan pahoinpitelijät tulivat Pälkäneen suunnasta farmariautolla, joka oli mahdollisesti Volkswagen.

Kaivannon turvapaikanhakijoita vastaan tehty puukkoisku oli jo toinen. Marraskuun puolivälissä kolme suomalaismiestä hyökkäsi Kaivannon pihassa puhelimessa puhuneen asukkaan kimppuun.

Poliisi ja Kaivannon vastaanottokeskus olivat varautuneet levottomuuksiin viikonloppuna, koska irakilaisten turvapaikanhakijoiden Kangasalan hautausmaalla kuvaama video herätti loppuviikosta kovaa raivoa. Torstaina kuvatussa ja nettiin ladatussa videossa miehet vitsailevat ja naureskelevat hautojen äärellä.

Tekijät pyysivät ajattelematonta tempaustaan heti perjantaina anteeksi vastaanottokeskuksen johtajan välityksellä ja nettiin lataamallaan videolla. Turvapaikanhakijat kertoivat myös lauantain puukotustapauksesta Kangasalan julkisessa Facebook-keskusteluryhmässä sunnuntaiaamuna, kun paikkailtu asukas oli palannut Kaivantoon. Uhrista otetut kuvat ja tapauksen kommentit poistettiin kuitenkin pian.

Pälkäneellä turvapaikanhakijoiden asuintalojen oviin kiinnitettiin viikonloppuna hakaristi- ja pääkallotarroja sekä ”kenen joukoissa seisot” -tekstejä. Pälkäneentien kerrostalojen tyhjiin vuokra-asuntoihin on joulukuun aikana asettunut kuusi Irakista, Afganistanista ja Syyriasta saapunutta perhettä, joiden lapset ovat peruskouluikäisiä tai alle kouluikäisiä.

Kommentit (15)

 1. Tommi Liljedahl

  Juttua päivitetty poliisitiedotteen perusteella: autossa kolme miestä, joista kaksi osallistui pahoinpitelyyn ja auto oli ilmeisesti Pälkäneen suunnasta tullut farmari-volkkari.

 2. Se siitä

  Pitäisiköhän nyt sydärissäkin keskittyä ihan puolueettomaan (neutraaliin) journalismiin? Sisä-Suomen poliisin tiedotteessa lukee ”Toisella miehistä on ollut mahdollisesti puukko kädessä, jolla huidottu uhrin suuntaan.”

  Mikäli päätoimittajan omat vahvat mielipiteet ohjaavat puolueetonta uutisointia näin vahvasti, niin kyllä on loppukin harkintakyky pettänyt!

  Missä oli menneellä viikolla uutinen Kaivannon uuasukkaista, jotka seurakunnan heille järjestämän joulujuhlan jälkeen rienasivat suomalaisten hautoja Kangasalan hautausmaalla? Aivan niin; EI MISSÄÄN.

  Jokaisella saa olla tietysti henkilökohtaiset mielipiteet asioihin, mutta tässä maahanmuuttajauutisoinnissa lehden linjaa olisi nyt jo syytä tarkistaa ihan ylemmältä taholta.

 3. asiallinen otsikko?

  Jutun otsikko harhaanjohtava, olisiko aihetta tarkistaa kirjoitusasu ettei lukijoita johdeta harhaan? Kyseessä (mielestäni?) neutraali paikallislehti eikä mv-lehden vastakohta…

  • Nimetön

   Tämän lehden tilaamisen jatkamista harkitsevan kannattaa käydä riittävän ajoissa ennen seuraavan tilausjakson alkamista tutustumassa huolellisesti sivun yläreunasta löytyvään kohtaan ”Tilaukset”. Sieltä löytyy riittävästi infoa.

 4. Valikoivaa uutisointia

  Samaa mieltä olen. Väkivaltaa en hyväksy, mutta Sydärin toimittaja on kovin valikoiva juttujensa suhteen. Huvittavinta oli Sydärin Facebook sivuston otsikointi, että pahoittelu että kun julkaisee tämän uutisen niin pilaa joulun. No huh huh taas. Miksei toimittaja uutisoi ollenkaan sitä, että nämä Kaivonnon pakolaiset tai siis muutama niistä pelleili hautausmaalla, joka oli törkeyden huippu?? Enemmän mun joulumieleni menee pihalle siitä, että häpäistään vainaja. Mietippä Tommi tai kuka kirjoittikin itte, jos sun lapsen/äidin/isän/mummon/papan haudalla olisi hypitty ja tehty pilkkaa, olisiko kivaa? Ai niin, mutta nää tyypit saa tehdä mitä vaan ja aina se on sallittua. Ja sitten ihmetellään miksi niitä vastaan ollaan.

  • Herra pelastaa

   Kiitämme rukouksin kaikkia teitä lähimmäisiä jotka puolustatte isiemme viimeisiä leposijoja. Vihdoinkin kansalaiset löytävät seurakunnan yhteyteen.
   Viimeaikojen jumalattomuus on saanut monet jättämään yhteisen uskon ja sen Sanaa julistavan kirkon. Nyt on aika jakaa kaikille uutta osoitetta: http://www.liitykirkkoon.fi

   • Sosiologi

    Kyse on tavanomaisesta kaupungin ja maaseudun erosta. Kaupungissa maahanmuuttajia on ollut sukupolven ajan. Kaikki maahanmuuttajien aiheuttamat ongelmat keskittyvät kaupunkiin mutta silti kaupunkilaiset ymmärtävät että kaikkien joukossa on mädät ongelmat.
    Suomi on nyt ongelmissa koska maahanmuuttajia tuli liian paljon ja liian nopeasti maalle. Maalla reagoidaan puukottamalla ja polttamalla.

 5. Se siitä

  Uutisoinnista päätellen lehden näkökulma on se, että turvapaikanhakijoiden hallitsematon maahantulo (ja sitä myötä puutteellinen rekisteröinti) on pelkästään positiivinen asia, Pälkäneen kunnanhallituksen diktatorinen päätös asuttaa maahanmuuttajia kuntaan on kaunista paikallisdemokratiaa ja tästä aiheuvat kustannukset kunnalle kääntyvät taloudellisesti voitokkaaksi. Joka ikinen tänne tullut on aidosti kokenut henkensä uhatuksi ja tarvitsee turvapaikan – mitä nopeammin sen parempi.

  Ne kaikki, jotka näitä totuuksia kritisoivat (vaikka sitten ihan faktaperusteisesti), ovat ”juntteja”, ”ymmärtämättömiä”, ”sivistymättömiä” ja ennen kaikkea ”rasisteja”.

  Lehden nimi muuttuu vuoden alusta. Jos et halua, että postilaatikkoosi kolahtaa tammikuussa PRAVDA, muista katkaista tilauksesi hyvissä ajoin.

 6. Valikoivaa uutisointia

  Kyllä nämä pakolaiset Kaivannon saa tehdä mitä vaan, niin aina löytyy joku puolustava syy. Tai sitten verrataan että kyllä suomalaisetkin osaa. Vaikkei se liity asiaan millään tavalla. Rasisteja ja kauheita ihmisiä ollaan heti kun uskaltaa vähänkin negatiivista sanoo ihan aiheesta, kuten tämä hautajuttu. Se ei ylitä Sydärin uutiskynnystä. Mutta jos haudoilla olisi hyppineet suomalaiset teinit, niin se olisi varmaan ykkösuutinen!

 7. Lunki

  Jos suomalaisteinit olisivat typerästi pelleilleet hautausmaalla ja laittaneet siitä videon Facebookiin, niin ei sekään taitaisi ihan ylittää uutiskynnystä. Siinä nyt juuri ja juuri voisi olla uutisen tynkää, että monet jakavat uhoten tuota videota sen jälkeen, kun alkuperäinen tekijä on sen jo poistanut.

  Kyllä, tuntemattoman kolmikon yllättävä hyökkäys yleisellä tiellä kulkevan ihmisen kimppuun on minusta aivan eri mittaluokan uutinen ja huomattavasti vakavampi rikos kuin haudoilla pelleily. Eikö kaikkien muidenkin mielestä?

  Miten niin Sydän-Hämeen Lehden mukaan turvapaikanhakijoiden maahantulo on pelkästään positiivinen asia? Minun mielestäni lehti on vetänyt sitä maltillisen enemmistön linjaa, jonka mukaan ongelmiakin varmasti tulee, mutta niistä selvitään parhaiten perinteisellä suomalaisella tavalla, pitämällä jäitä hatussa.

 8. Paavo Mustonen

  Jäiden pitäminen pitkään hatussa, jos hattu on päässä, on varmaankin epäterveellistä. Kirjoittajan asenteen toki hyväksyn. Keskeisin ongelma on se, että kummankin ääripään keskustelijat möykkäävät omissa porukoissaan. Juuri tästä heille syntyy käsitys, että suuri enemmistö on heidän kanssaan samaa mieltä. Kaikkein ärhäkämpiä uusnatseja on vain parikymmentä, mutta kyllä heistä juttua mediassa piisaa. Ja siitä taas hölmöimmille käsitys, että ” jee, meitähän on monta”

 9. Sami Salonen

  Nimimerkki Sosiologi suhtautuu maaseutuun ja maalaisiin turhan ylimielisesti. Kaupunkilaisistakin naiivisti maahanmuuttajiin suhtautuvat lähinnä ne, jotka asuvat täysin suomalaisilla/valkoisilla asuinalueilla ja tapaavat maahanmuuttajia pääasiassa yliopistolla tai asiantuntijatyössä. Ne jotka ovat olleet tekemisissä myös Afrikasta ja Lähi-Idästä tulevien maahanmuuttajien valtaosan kanssa, eivät pääasiallisesti suhtaudu heihin lähellekään samalla tavalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?