Kaivannon asukasta puukotettiin jälleen

Kaivannon turvapaikanhakijaa vastaan hyökättiin jälleen lauantai-iltana. Lahdentien varressa Kaivannon kioskille matkalla olleen asukkaan kohdalle pysähtyi auto, josta kysyttiin apua. Autossa oli kolme miestä, joista kaksi kävi yllättäen turvapaikanhakijan kimppuun. Miehistä toisella oli ilmeisesti puukko, ja turvapaikanhakija sai ruhjeita sekä pisto- ja viiltohaavoja muun muassa käteen. Poliisin mukaan pahoinpitelijät tulivat Pälkäneen suunnasta farmariautolla, joka oli mahdollisesti Volkswagen.

Kaivannon turvapaikanhakijoita vastaan tehty puukkoisku oli jo toinen. Marraskuun puolivälissä kolme suomalaismiestä hyökkäsi Kaivannon pihassa puhelimessa puhuneen asukkaan kimppuun.

Poliisi ja Kaivannon vastaanottokeskus olivat varautuneet levottomuuksiin viikonloppuna, koska irakilaisten turvapaikanhakijoiden Kangasalan hautausmaalla kuvaama video herätti loppuviikosta kovaa raivoa. Torstaina kuvatussa ja nettiin ladatussa videossa miehet vitsailevat ja naureskelevat hautojen äärellä.

Tekijät pyysivät ajattelematonta tempaustaan heti perjantaina anteeksi vastaanottokeskuksen johtajan välityksellä ja nettiin lataamallaan videolla. Turvapaikanhakijat kertoivat myös lauantain puukotustapauksesta Kangasalan julkisessa Facebook-keskusteluryhmässä sunnuntaiaamuna, kun paikkailtu asukas oli palannut Kaivantoon. Uhrista otetut kuvat ja tapauksen kommentit poistettiin kuitenkin pian.

Pälkäneellä turvapaikanhakijoiden asuintalojen oviin kiinnitettiin viikonloppuna hakaristi- ja pääkallotarroja sekä ”kenen joukoissa seisot” -tekstejä. Pälkäneentien kerrostalojen tyhjiin vuokra-asuntoihin on joulukuun aikana asettunut kuusi Irakista, Afganistanista ja Syyriasta saapunutta perhettä, joiden lapset ovat peruskouluikäisiä tai alle kouluikäisiä.

Kommentointi on suljettu.