Pian menee tuhat rikki

Vuosi sitten Sami Inkinen toivoi lunta ja hyviä laskettelumahdollisuuksia – ja jossakin määrin niitä myös sai. Tälle talvelle toiveet on asetettu vielä korkeammalle, vaikka joulukuu onkin vain väläytellyt talvista puoltaan. Viime talvena vuoden kääntyessä lopuilleen Inkinen myös toivoi yhdistysten löytävän Me Nyt -palvelun käyttöönsä. Se toive on toteutunut paremmin: mukana olevien yhdistysten määrä on noussut noin kahdeksaankymmeneen, ja Sydän-Hämeen Lehdessä ilmestyvien Tulevat-palstan tulevien tapahtumien julkaisumäärä hipoo ensimmäisen vuoden jälkeen tuhatta.

– Ensimmäisellä julkaisukerralla tapahtumatietoja oli kaksi, nyt keskimäärin parikymmentä lehteä kohti. Yhdistysmäärä on suunnilleen se, mitä odotin, mutta suuri yllätys on ollut se, miten paljon alueella on erilaisia tapahtumia. Etenkin vireys Luopioisissa on yllättänyt minut, Inkinen tuumaa.

Myös käyttäjiltä saadun palautteen laatu ja määrä ovat olleet Inkiselle eräänlainen yllätys ottaen huomioon sen, että käyttäjäkunnassa on paljon sellaisia, jotka eivät ole tottuneita netissä surffaajia. Toisaalta juuri heitä varten palvelua onkin pyritty muokkaamaan; tarkoituksena on Inkisen mukaan saada suoraan tai muutamalla klikkauksella yhdistyksen kannalta tärkeä tieto paikkoihin, joissa se on yhdistyksen kannalta järkevää.

– Melkein puolet yhdistyksistä on esimerkiksi kytkenyt sivunsa Facebookiin tai muuhun sosiaaliseen mediaan, hän tietää.

 

Jatkuvaa kehitystyötä

Siinä missä Inkinen joutuu muiden tavoin vain odottelemaan lumentuloa, Me Nytissä hän voi itse vaikuttaa asioihin muokkaamalla palvelua toimivammaksi. Ei siis toisaalta ihme, että toive Me Nytin saamisesta laajasti yhdistyskäyttöön on toteutunut paremmin kuin toive Sydän-Hämeen seutua verhoavasta parikymmentäsenttisestä lumipeitteestä.

– Kehitystyötä tehdään koko ajan. Sitä voisi verrata suositun perheauton kehittämiseen: kaikenlaista parannellaan, mutta ulkonäköä ei parane muuttaa liikaa. Tarkoituksena on tulevaisuudessakin palvella mahdollisimman hyvin sekä netin että paperilehden lukijoita. Molemmille on varmasti käyttäjänsä.

Käyttäjiltä saadun palautteen perusteella on esimerkiksi korjattu ongelma, jossa nettiselaimen mainoksia estävä lisäosa esti joidenkin asioiden tekemisen.

– Kun työ on mielenkiintoista, kyllähän se motivoi tekemään. On ollut mukava toimia yhdistysten kanssa, Sydän-Hämeen seudun yhdistysmaailmaan uudenlaista kosketuspintaa saanut valkeakoskelainen hymyilee.

Vaikka kehitystyö ja yhdistysten neuvominen ovat pitäneet Inkisen kiireisenä koko kuluneen vuoden, hän on osannut jättää aikaa myös harrastuksille. Kesällä hän on ollut tuttu näky eri suunnistuskarkeloissa, ja talviaikaan – lumitilanteen rajoissa – Inkinen on viihtynyt suksilla. Hiihtoladuille seuraksi lähtee vaimo ja Sappeeseen puolestaan lapset.

Sydän-Hämeen Lehden kanssa saatujen rohkaisevien ladunraivauskokemusten myötä Me Nyt -sivuston isä aloittelee vastaavanlaista yhdistysten ja paikallislehden yhteistyötä myös Akaan suunnalla. Vaikka Pälkäneellä ja Kangasalla Me Nyt -sivusto ja Tulevat-palsta ovat jo monella yhdistyksellä vakiintuneet yhdeksi keskeiseksi tiedonvälityskanavaksi, Inkinen usuttaa eri osapuolia edelleen rohkeasti kokeiluihin ja kehitystyöhön.

– Osa yhdistyksistä on esimerkiksi heti hoksannut, että Me Nyt -sivuilleen se voi syöttää kerralla vaikka miten paljon tapahtumia ja käydä niitä sitten sieltä julkaisemassa lehteen sitä mukaa, kun ne tulevat ajankohtaiseksi. Sivun voi myös perustaa vaikkapa urheilujoukkue tai jokin iso tapahtuma, kuten esimerkiksi Pälkäne tuottaa ja palvelee -messut.

Ladulla ja rinteessä viihtyvä Sami Inkinen on viime aikoina saanut tähytä turhaan lumen perään. Positiivinen luonne on tilanteessa kuitenkin hyödyksi - niin myös yrittäjän arjessa.
Ladulla ja rinteessä viihtyvä Sami Inkinen on viime aikoina saanut tähytä turhaan lumen perään. Positiivinen luonne on tilanteessa kuitenkin hyödyksi – niin myös yrittäjän arjessa.