Rallia yhteiskoulun ympäri

Onneksi suojelusenkelini oli hereillä perjantai-iltana 26.helmikuuta kello 20 aikaan Onkkaalassa yhteiskoulun lähellä. Joku nuorimies kiihdytti autoaan siihen malliin koulun ympäri, että huonosti olisi käynyt, jos olisimme osuneet samaan aikaan eteläpäädyn kohdalle. Mr. Autoilija kaahasi Ristiänmäeltä alas rakennuskonttien ohi autonsa luisuun ja kaarsi sitten koulun pihan läpi elokuvateatterille.
Kulmalla olisi voinut liikkua vanhus potkukelkalla, lapsia kirmaamassa tai peräti toinen auto – olisikohan jarrutuksesta ollut mitään apua… Pienestä perjantaipilasta olisi sukeutunut elinikäinen tuska monelle. En jäänyt paikalle katsomaan jatkuiko ralli, enkä hölmöyksissäni seurannut autoa ottaakseni rekkaria talteen, vastuuttomuutta kai sekin… Rakennuskontit peittävät lopunkin näkyvyyden, mutta tuollainen ralli ei voi toistua minään vuodenaikana.

Sinikka Mäki-Äijö

 

Kommentointi on suljettu.