Pälkäne ei perusta alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkotia

Pälkäne ei innostu alaikäisten turvapaikanhakijoiden perheryhmäkodin perustamisesta.

Pirkanmaalle tarvittaisiin noin 60 sijoituspaikkaa oleskeluluvan saaneille nuorille, jotka ovat saapuneet maahan ilman huoltajia. ELY-keskus tiedusteli, löytyisikö Pälkäneeltä kiinnostusta perheryhmäkodin perustamiseen.

Paikkoja tarvittaisiin muun muassa Kangasalla sijaitsevan ryhmäkodin nuorille, jotka ovat jo saaneet oleskeluluvan. Nuoret käyvät valmistavaa koulutusta ja harrastavat aktiivisesti Kangasalla ja ovat muun muassa kiinnostuneita jatko-opinnoista.

ELY-keskuksella on kaksi kuukautta aikaa osoittaa perheryhmäkotipaikka. Se piti Pälkänettä sosiaalisten ja inhimillisten tekijöiden vuoksi hyvänä sijaintikuntana.

Alle kouluikäisistä lapsista maksetaan vajaan 7000 euron vuosikorvausta. Isommista lapsista vuosikorvaus on 2300 euroa. 20 alaikäisen yksikölle voisi saada myös 20 000 euron kertakorvauksen.

 

Kommentit (3)

  1. Odotettavaa

    Jos Pälkäneellä olisi ollut jo aikaisemmin ”väriä” ja edes muutama ulkopuolelta tullut, ei sellaista polemiikkia olisi syntynyt mikä nyt heräsi. Kuka koki jonkun tuijottavan, jonkun kotiin muka tunkeuduttiin ja muutenkin oltiin suorastaan muukalaisvihamielisiä pientä joukkoa lukuunottamatta joka teki kaikkensa että hädän keskeltä tulleet ihmiset olisivat edes pienen hetken saaneet tuntea olevansa turvassa. Sääli ettei kotia tullut. Nuoriso suhtautuu pääsääntöisesti paljon avarakatseisemmin ja ennakkoluulottomammin uusiin asioihin. Moni nuori olisi täällä voinut päästä elämän syrjään kiinni ihan toisella tavalla. Mutta meillä on vastustamisen perinteen aina urheiluopistosta Kinnalaan. Vaikka ei mitään tiedettäisi eikä ymmärrettäisi niin porukan mukana ulvotaan. Voi tätä sisäsiittoisuutta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?