Luopioisten kirkko sai uudet matot

Janne Vesto rullaa auki uutta villamattoa. Suntio Eija Heikkisen apuna talkoissa olivat myös Ari Järvinen ja Raimo Giren (kuvassa) sekä Ari Järvinen. Kuva: Eija Heikkinen

Joulukirkkoon tulijat saavat tänä vuonna astella Luopioisissa uusia mattoja pitkin, sillä jo monta vuotta vireillä ollut käytävämattojen vaihto tapahtui viime keskiviikkona. Vanhat, monesta kohdasta rikkinäiset ja useamman kerran korjaillut kookosmatot palvelivat kirkkoa neljännesvuosisadan.

Uudet villamatot on helpompi siivota ja myös paloturvalliset. Ne maksoivat rahteineen vähän yli 7000 euroa. Matoille kertyi hintaa, sillä 1,75 metriä leveää mattoa tarvitaan yli 60 metriä. Uudet matot hankittiin kirkon kaunistusrahaston varoilla. Kappalainen Janne Vesto kertoo, että rahastoon on kertynyt vuosien kuluessa varoja lähinnä seurakunnan suruadressien myynnistä.

– Mattojen maksuun tarvittavasta summasta puutuu kuitenkin vielä noin 1500 euroa. Siksi jouluaaton kello 15 hartaudessa kerätään kolehti mattojen hankintakustannuksiin. Jos kolehti tuottaa enemmän, yli menevä osa laitetaan talteen kirkon tulevia hankintoja varten.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?