Kesäteologi saarnaa loppiaisena

Seppo Sipilä.

Loppiaisen messua vietetään tänäkin vuonna Luopioisissa seurakuntakeskuksella. Messun jälkeen on helppo siirtyä salin toiseen päähän keittolounaalle, jonka Paula Suksia valmistaa.

Tällä kertaa loppiaisen lähetyspyhää vietetään yhdessä Suomen Pipliaseuran kanssa. Saarnan pitävällä Seppo Sipilällä on muistoja paikkakunnalta kolmen vuosikymmenen takaa, sillä hän toimi Luopioisissa kesäteologina vuosina 1985 ja 1986.

– Pidin rippikoulua ja kehittelin nuorisotyötä sekä hoidin sellaisia tehtäviä, joita teologi, jolla ei ole vihkimystä, voi hoitaa. Kirkkoherra Asko Karttunen saattoi siksi ottaa osan kesästä rennommin, Sipilä muistelee.

Opintojen päätyttyä Sipilä on toiminut Suomen Pipliaseurassa erilaisissa tehtävissä. Vuodesta 2000 lähtien hän on toiminut raamatunkääntämisen asiantuntijana.

– Työ koostuu pääasiassa eri käännöshankkeiden edistämisestä ja raamatunkääntämiseen liittyvien menetelmien ja apuneuvojen kehittämisestä.

Keittolounaan jälkeen Sipilä kertoo, mikä merkitys raamatunkäännöstyössä on levottomassa Lähi-idässsä. Lähi-idän raamattutyö on yksi Pälkäneen seurakunnan lähetystyön nimikkokohteista.

Loppiaisen messu alkaa seurakuntakeskuksessa kello 10 ja lounas noin kello 11.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?