Terveysaseman kohtalo puhuttaa Luopioisten sote-illassa

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta Pirkanmaalla johtava Jaakko Herrala saapuu Luopioisten Mikkolan Navetalla keskiviikkona 8. helmikuuta järjestettävään Sote-iltaan. Kukkia-seuran ja Tampereen diabetesyhdistyksen järjestämässä illassa kuntalaiset voivat kertoa tarpeistaan ja toiveistaan.

– Tavoitteeksi on asetettu, että palvelut ovat asiakaslähtöisiä ja yhdenvertaisesti saatavissa. Nyt on aika vaikuttaa. Tulevan palveluverkon periaatteista valmistellaan parhaillaan ehdotusta ja tehdään alustavaa suunnitelmaa mitä palveluja tuleviin sote-keskuksiin tulee. Ehdotuksen pitää olla valmis toukokuun loppuun mennessä, mutta lopulliset päätökset uusi maakuntavaltuusto tekee vuoden 2018 aikana, Marjatta Stenius-Kaukonen sanoo.

Luopioisissa kannetaan huolta omasta terveyskeskuksesta. Myös Pälkäneellä ja Sahalahdella on tiedossa muutoksia, jos Kangasalan alueen palvelut keskitetään yhteen täyden palvelun sote-keskukseen, jonka rinnalle jää vain vaatimattomammin varustettuja sivupisteitä.

Stenius-Kaukonen katsoo, että palveluverkosta päätettäessä tulee ottaa huomioon myös matkakustannukset.

– Jos maakunta hakee säästöjä palveluverkkoa harventamalla, kasvavien matkakustannusten ei pitäisi siirtyä Kelan maksettavaksi. Jokaisesta taksikyydistä jää yhteiskunnan maksettavaksi lähes sata euroa, jos luopioislaisilla ei enää ole omaa terveysasemaa, vaan on ajettava Kangasalle. Diabeetikot ja muut pitkäaikaissairaat joutuvat juoksemaan useinkin erilaisissa kokeissa ja lääkäri- tai hoitajakäynneillä.

Luopioisten Sote-ilta alkaa Mikkolan Navetalla (Keskitie 5) keskiviikkona 8.2. kello 18.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta Pirkanmaalla johtava Jaakko Herrala saapuu Luopioisten sote-illan vieraaksi.

Kommentointi on suljettu.