Pälkäneläistä hallintotapaa

Aamulehti uutisoi 13.2. Pälkäneellä vanhan kaatopaikan päälle rakennetusta rivitalosta joka vajoaa. Aietta on aiemmin käsitelty pariin otteeseen Sydän-Hämeen Lehdessä viime vuosina.

Maanantaina 13.2. Pälkäneen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Petri Urkko teki oikaisupyynnön Aamulehden toimittajalle koskien yhteydenpitoa Oy Onkkaalarivin osakkaisiin. Urkko ilmoitti lehden mukaan, että hänellä on ollut keskusteluyhteys yhtiön osakkaisiin, mutta rivitaloon hän ei ole käynyt tutustumassa.

Mitään keskusteluyhteyttä Urkkoon ei ole ollut olemassa. Virkamiehistä yhteyttä on yritetty muodostaa hallintojohtajaan, mutta tämä kieltäytyi tapaamisesta.

Hyvä hallinto ja toimiva tiedonvälitys edellyttävät avoimuutta ja rehellisyyttä, tämä koskee myös kaupallista mediaa. Näitä asioita ei voida toisistaan erottaa, koska muutoin ei demokratiamme toimi.

Oikaisupyyntöjä mediaan ei pidä tehdä valheellisin perustein, ja siksi onkin hyvä tapa tuoda oikaisupyynnöt erillisinä julki.

Miten korkeimmassa kunnallisessa luottamustoimessa voi toimia näin tökerösti. Onko kyse ylimielisyydestä?

Sakari Jauhiainen

Rautajärvi

 

Kommentit (7)

 1. Nimetön

  Tämä on asia, joka Pälkäneen kunnan tulee hoitaa kuntoon. Antaahan se melko erikoisen kuvan asuin- ja kesäasuinkunnan osaamisesta. Pälkäneellä on viimeaikoina ollut kaikessa tekemisessä paljon positiivista energiaa, eikä siihen imagoon tämän kaltainen kämmäily sovi. Asiat perusteluineen ja laskelmineen kuntaan ja käsittelyyn. Kyllä ne siitä selviävät…

  Vastaa
 2. Raimo Giren

  Tämä on asia, joka Pälkäneen kunnan tulee hoitaa kuntoon. Antaahan se melko erikoisen kuvan asuin- ja kesäasuinkunnan osaamisesta. Pälkäneellä on viimeaikoina ollut kaikessa tekemisessä paljon positiivista energiaa, eikä siihen imagoon tämän kaltainen kämmäily sovi. Asiat perusteluineen ja laskelmineen kuntaan ja käsittelyyn. Kyllä ne siitä selviävät…

  Vastaa
 3. Raimo Giren

  Kaikki Pälkäneläiset päättäjät eivät ole kuuroja eivätkä tyhmiä. Pälkäneen kunnanhallituksen päätös ottaa Asunto Oy Onkkaalanrivin asia käsittelyyn on oikea. Inhimillisyys on sivistyneiden ihmisten ominaisuus.

  Nykyaikana on niin kiva olla kun oma maha on täynnä, nurkat kunnossa ja toimeentulo turvattu. Silloin mukava ilkkua niitä joilla kaikki ei aina onnistu täydellisesti, silloin nämä perusasiat pettävät. Fese on täynnä peukuttajia näille ilkkujille.

  Ihmisluonne on heikko. On niin kiva olla kiva ja mennä yleisen mielipiteen mukana. Oikeudenmukaisuutta on nykyisin vaikea puolustaa. Se vaatii sitä, että asettuu itse ilkuttavaksi.

  Vastaa
  • Paavo Mustonen

   Vähän kyllä jännittää minne tämä kommenttini päätyy. Feikkiprofiilit voisivat itse tulla näyttämään miten tässä reitittimen välkkeessä jutun saa pysymään uomassaan. Onneksi tulee se valokuitu. Kiitos. Täällä jo suonet katkeilevat päästä ongelmien keskellä. Vallankäytön ikiaikainen ongelma on ollut, että milloin se muuttuu mielivallaksi ja jopa väkivallaksi. Siinä Raimo on täysin oikeassa, että inhimillisyys ja sivistys kulkevat käsi kädessä. Oikeassa hän on siinäkin, että osa päättäjistä on aidosti pienen ihmisen puolella ja hekin joutuvat pilkatuiksi. Nettipalstan pilkanteolla ei ole todellista merkitystä, eiväthän henkilötkään useimmin ole todellisia. Vallankäyttö muuttuu henkiseksi väkivallaksi silloin kun joku fakki-idiootti pääsee johtavaan asemaan. Henkisesti suppea-alainen ihminen rajoittaa toimintansa yksittäiseen tieteenalaan, ja eihän hallintoa voi siten hoitaa. Hallinto on 360 astetta elämää. Matkan varrella on vastaan tullut myös näitä fakki-idiootteja virkamiehinä, ja on oikeastaan surullista miten elämä kulkee heidän kohdallaan. He kokevat olevansa poikkeuksellisen hyviä työssään, eivätkä kykene ymmärtämään jatkuvaa ristiriitaa kuntalaisten kanssa. Rivitalon tarina on kyllä ikävä mitalin kakkospuoli siltä vanhalta taloustaitokunnalta, vähän oli kuin Sulo Vilenin touhut samoihin aikoihin.

   Vastaa
   • Paavo Mustonen

    Olkaa huoleti, minusta tuntuu, että saan tämän yksinpuhelun pian lakkaamaan. Joutilaana toipilaana netissä surffailen, ja törmäsin mielenkiintoiseen kommenttiin Aamulehden nettipalstalla. Siellä nimimerkki TH esittää kitkerän kommentin, että eikö kunnan rahoittajilta aiota kysyä mitään vanhentuneista korvausvaateista. TH tarkoittaa luultavasti pälkäneläisiä veronmaksajia, tai kunnan äänioikeutettuja. Jos ihan tarkkoja ollaan, niin kuin nyt muuten ollaan, niin kunnan rahoittajia on sellainen määrä, että mielipiteen kysyminen on käytännön syistä mahdoton. Asiaa voisi toki kysyä äänioikeutetuilta, vaikka kaikki eivät kuntaamme rahoita. Kaikki käy. Teen lehdelle seuraavan ehdotuksen. Lehti varmaankin tekee esittelyn kuntavaaliehdokkaista, ja siihen voisi liittää yhtenä kysymyksenä tämän asian.

    Vastaa
 4. Raimo Giren

  Kaikki Pälkäneläiset päättäjät eivät ole kuuroja eivätkä tyhmiä. Pälkäneen kunnanhallituksen päätös ottaa Asunto Oy Onkkaalanrivin asia käsittelyyn on oikea. Inhimillisyys on sivistyneiden ihmisten ominaisuus.

  Nykyaikana on niin kiva olla kun oma maha on täynnä, nurkat kunnossa ja toimeentulo turvattu. On mukava ilkkua niitä joilla kaikki ei aina onnistu täydellisesti, ja nämä perusasiat pettävät. Fese on täynnä peukuttajia näille ilkkujille.

  Ihmisluonne on heikko. On niin kiva olla kiva ja mennä yleisen mielipiteen mukana. Oikeudenmukaisuutta on nykyisin vaikea puolustaa. Se vaatii sitä, että asettuu itse ilkuttavaksi.

  Vastaa
 5. Raimo Giren

  Nyt voi olla aika Pälkäneen nostaa imagoaan. Muutetaan negatiivinen energia positiiviseksi. Puretaan koko vajoava Asunto Oy Onkkaalanrivi. Asuntojahan tarvitaan kuitenkin. Tutkitaan mitä uretaanifirma on saanut aikaan. Jos koko uretaanitäyttö on humpuukia, julkaistaan tulokset. Vaihdetaan maat ja rakennetaan uusi uljas rivitalo. Päivitetään kunnan mainoslause. Inhimillisintä aikaa Pälkäneellä.

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>