Kunnanvaltuuston puheenjohtajan näkökantoja uutisointiin As. Oy Onkkaalanrivistä

Jo vuosien ajan julkisuudessakin esillä ollut As. Oy Onkkaalanrivin vajoamisongelma on ollut rivitalon osakkaille varmasti erittäin harmillinen ja valitettava tilanne niin henkisesti kuin taloudellisestikin.

Rivitalon osakkaat ovat jo pitkään peräänkuuluttaneet Pälkäneen kunnalta vahingonkorvausoikeudellista vastuuta perustuen rivitalon rakennusaikaisiin tapahtumiin 1980-luvulla. Kunnan kannalta katsottuna korvausten maksamisen ongelmana on ollut koko ajan se peruslähtökohta, että jos julkista rahaa siirretään, sille täytyy löytyä aina jokin selkeä peruste.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajana toimiessani olen vuosien varrella useaan kertaan ja voisin väittää, että jopa aina tavatessamme, keskustellut As. Oy Onkkaalanrivin ongelmista rivitalon osakkaan Antti Kallion kanssa. Olen kokenut hänet tässä asiassa jonkinasteiseksi rivitaloyhtiön puhemieheksi suhteessa kunnan luottamusmiehiin ja viranhaltijoihin.

Keskustelumme ovat olleet aina asiallisia ja eteenpäin pyrkiviä. Olen tuonut näissä Kallion kanssa käymissäni keskusteluissa useammankin kerran esiin muun muassa sen, että ainakin minun mielestäni rivitaloyhtiön osakkaiden kannattaisi käyttää asiassaan asiantuntija-apua, koska esimerkiksi asiaan liittyvät juridiset kysymykset ovat tosi vaikeita itse hoitaa.

Nyttemmin vuonna 2016 As. Oy onkin turvautunut asiantuntija-apuun ja asiassa on käyty kirjelmöintiä yhtiön asiamiehen ja kunnan viranhaltijoiden kesken.  Pohdittavana on ollut kunnan vastuu kiinteistön luovuttajana ja rakennusvalvontaviranomaisena 1980-luvulla.

Näistä asian selvittelyistä huolimatta tuo aiemmin mainitsemani kunnan korvausvelvollisuuden peruste on kuitenkin jäänyt yhtiön ja kunnan välillä vuonna 2016 käydyssä asioiden kirjallisessa selvittelyssäkin epäselväksi.  Valitettavasti näin, koska varmasti kaikkien toiveena on, että asia saataisiin mahdollisimman pian ratkaistua.

Kun edellä kuvaamaani asioiden tapahtumainkulkua verrataan siihen, että luin Aamulehdestä 13.2.17 As. Oy Onkkaalanriviä koskevasta laajasta lehtikirjoituksesta tietyllä tapaa negatiivissävytteisesti kirjoitetun väitteen siitä, että en olisi keskustellut yhtiön osakkaiden kanssa rivitalon vajoamisesta johtuvista ongelmista, oikaisin asian Aamulehden toimittajalle. Kerroin, että olen Pälkäneen kunnanvaltuuston puheenjohtajana toimiessani keskustellut asiasta vuosien varrella useita kertoja rivitalon osakkaan Antti Kallion kanssa.

Tähän lisäsin toimittajalle vielä, että nyt viimeisimmän vuoden aikana, jolloin asia on ollut kunnassa viranhaltijataholla hoidettavana, en ole Antti Kalliota tavannutkaan, enkä ole hänen kanssaan asiasta sen vuoksi viime aikoina keskustellut.  Tosin nyt 17.2.17 soitin Antti Kalliolle ja hän vahvisti puhelimitse minulle sen, että olemme useamman kerran keskustelleet vajoavan rivitalon asiasta, mutta emme nyt viimeisimmän vuoden–kahden sisällä.

Mitä tulee sitten muihin As. Oy Onkkaalanrivin osakkaisiin, niin heistä ei kukaan ole ottanut rivitalon vajoamisasiassa ainakaan minuun henkilökohtaisesti yhteyttä, enkä ole täten heidän kanssaan koskaan käynyt keskusteluja rivitalon tilanteesta, mutta en ole tällaista Aamulehdelle väittänytkään.

… että tämä nyt sitten tuosta Aamulehden uutisoinnista.

Mutta tärkeintähän tässä nyt olisi, että rivitaloyhtiön tukala tilanne tulisi sopuisasti ratkaistua myös kunnan kanssa.

 

Petri Urkko

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja

 

Kommentit (2)

  1. Nimetön

    ”nyttemmin 2016 yhtiön ja viranhanhaltijoiden kesken”. Taitaa olla jämäkkä kaveri tämä uusi hallintojohtaja, kun ei mokomilla johtoryhmää rasita.
    ”vuosi pari sitten” kuinkahan kauas viime tapaaminen oikein venyykään, kun oikein herutetaan. Aika on niin kovin suhteellinen käsite.
    ”korvausvelvollisuus jäänyt epäselväksi” kunta ilmoitti 2016, että ei ole korvausvelvollinen

  2. Sakari Jauhiainen

    Soitin Antti Kalliolle tänään ja Antti sanoi että puhui Urkon kanssa elokuussa 2013 ja sitten viime perjantaina. Vanha mies ihmettelee että onko ne muka virkamiehet jotka yksin päättää. Sitä varmaan tuo edellinenkin tarkoittaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?