Kesko: Aitoon Siwa sulkee 28. maaliskuuta

Kauppa saattaa jatkaa Aitoossa

Aitoon Siwa sulkee ovensa 28. maaliskuuta. Kylä ei kuitenkaan välttämättä jää ilman kauppaa.

– Mahdollisen jatkajan kannalta on hyvä asia, että kauppa on juuri remontoitu. Se olisi liian kallista, jos joutuisi hankkimaan kalusteet ja perustamaan kaiken tyhjästä, Pakkalan kyläkauppias Marko Nikkilä sanoo.

Hän on omistanut myös Aitoon kauppakiinteistön jo muutamien vuosien ajan. Nikkilä käy Keskon kanssa neuvotteluita kaupan kalusteista, sillä tavoitteena on, että kylässä säilyisi edelleen kauppa. Itse Nikkilä tuskin pystyy kahta kauppaa pyörittämään, mutta keskusteluita on käyty mahdollisen uuden kauppiaan kanssa.

– Toivoa ei ole vielä menetetty. Mutta matkassa on vielä monta muuttujaa, Nikkilä sanoo.

Keskon alkuperäinen hintapyyntö kalusteista oli kohtuuton: kauppajätti olisi halunnut itselleen tarpeettomista hyllyistä ja koneista kiinteistön arvoa kovemman hinnan.

Nikkilän mielestä kyläkaupalla on Aitoossa erityinen asema ja merkitys Anna Tapion koulun vuoksi.

– Kauppa on tärkeä koululaisille ja koululaiset tärkeitä kaupalle.

Aitoon kauppa on yksi 51 Siwasta ja Valintatalosta, joissa Suomen Lähikaupan viime vuonna ostanut Kesko ei jatka kauppatoimintaa. Lakkautettavissa myymälöissä työskentelee 206 ihmistä. Irtisanottaville pyritään tarjoamaan töitä Keskon muista myymälöistä.

Keskon mukaan yli 600 Siwasta ja Valintatalosta kaksi kolmasosaa jatkaa K-Marketina. Pälkäneen ja Kangasalan keskustojen Siwoille etsitään kilpailu- ja kuluttajaviraston vaatimuksen mukaisesti ostajia, jotta päivittäistavarakauppa ei keskittyisi liikaa. Myymälöitä uhkaa kevään aikana sulkeminen, jos niille ei löydy jatkajaa.

 

Kommentit (5)

  1. Auttamishalu leviää

    Ihanaa huomata, kuinka hyväsydämisyys ja auttamishalu leviävät. Vihdoin huomaamme vähäosaiset ja apua tarvitsevat keskuudessamme.
    Kylien mummoista huolta kantavien kannattaa ottaa yhteyttä SPR:n ystäväpalveluun tai seurakuntaan. Niiden ystävävapaaehtoiset käyvät kaupassa ja muilla asioilla eläkeläisten kanssa ja auttavat ikäihmisiä selviämään syrjäkylillä.
    Ja miksei suoli ensin -porukka voisi perustaa myös omaa rasistien ruoka-apua. Moni mummo ilahtuisi varmasti, kun tulisikin välillä apuun reippaita maastohousupoikia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?