Sirpalle kotiläksyä

Europarlamentaarikko vuodesta 2008, EU:n talous- ja raha-asioiden valiokunnan jäsen, kauppatieteen maisteri Sirpa Pietikäinen kertoi Pälkäneen lukiossa vieraillessaan korva tarkkana kuunteleville lukiolaisille muun muassa ”Suomessa monesti jättimäiseksi mielletty EU on maailmantalouden mittakaavassa pienehkö tekijä”.

No, miten sen nyt ottaa. EU:han on kuitenkin kakkosena sekä viennissä (Kiinan jälkeen), että tuonnissa (USA:n jälkeen) ja vienti ja tuonti yhteenlaskettuna suurin toimija kansainvälisessä kaupassa.

Koko maailman BKT:stakin EU kasaa noin neljänneksen, noin kuusi prosenttia enemmän kuin USA. Jos EU on ”pienehkö tekijä”, mikä sitten on USA? Pietikäisen katsannossa ei läheskään ”great”. Nyt Uncle Donald ei tykkää. Mahtaako twiitata (kintaalla)?

 

”Vaihtoehtoisia faktoja”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?