Ennakkoäänestysprosentti: Pälkäneläisistä äänestänyt jo 30,1 prosenttia ja kangasalalaista 25,2 prosenttia

Ennakkoäänten määrä kasvoi rutkasti

Lähes 400 pälkäneläistä kävi äänestämässä tiistaina. Viimeisen ennakkoäänestyspäivän ryntäys nosti ennakkoäänestysprosentin 30,1:een. Se on lähes neljä prosenttiyksikköä enemmän kuin neljän vuoden takaisissa vaaleissa.

Myös Kangasalla äänestettiin tiistaina vilkkaasti. Uurnilla kävi lähes 1500 äänestäjää, ja äänestysprosentti nousi 25,2:ee. Se on yli neljä prosenttiyksikköä edellisvaaleja korkeampi.

Ennakkoäänestys päättyi tiistaina ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntai.

Kommentit (2)

  1. VM Kankaanpää

    Mistä mahtaa olla peräisin lehtenne harhatieto ennakkoäänestyksestä? Ensinnäkin edelliset kuntavaalit käytiin vuonna 2012, 4,5 vuotta sitten. Sillloin Pälkäneen äänioikeutettuja oli 5500. Heistä 1611 eli 29,3 prosenttia äänesti ennakkoon. Tänä vuonna äänioikeutettuja on 5359. Heistä 1611 eli 30,1 prosenttia äänesti ennakkoon. Laskimeni mukaan äänestäjien määärän ero on 0 (nolla) ja prosentteina 0,8. Ero johtuu äänioikeutettujen määrän vähenemisestä. Kannattanee tutustua tilastoihin hiukan paremmin ennenkuin höpöttelette väärin tiedoin mitä sattuu.

  2. Pertti Vaan

    Tarkoititkos VMK tosiaan tuolla erotuksellasi 0,8 prosenttia – vai sittenkin 0,8 prosenttiyksikköä? 😉 Mutta virheitä sattuu jokaiselle… huono sanavalinta otsikossa kumminkin tossa mielessä. Itse jutussahan ei verrata lukumäärää vaan prosentteja, joista tämänkertainen oli kiistatta korkeampi kuin viimeksi.
    Olisko muuten sitten niin tulkittavissa, että kunnasta on kuollut/muuttanut pois juuri ne, jotka ei äänestäneet ja nyt kävi sitten ennakkoäänestämässä ne just samat, jotka viimeksikin ja meni luvut noin. Ei kai.
    Sinänsä pilkunviilauksen tarkkaa räknäämistä kyllä teit, arvostan. Vaikka ihan ei tuukaan se 4,5 v täyteen, jäädään n. 4v 5 kk:een, mutta menköön 🙂

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?