Asta Vuorinen nousee Japanin-koneeseen

Pälkäneeltä kotoisin oleva Asta Vuorinen nousee sunnuntaina lentokoneeseen. Pälkäneen seurakunnan nimikkolähetti aloittaa työnsä Japanissa kielikoululla. Näin Vuorinen kuvaa lähtötunnelmiaan ystäväkirjeessään:

 

”Kunnollinen ymmärrys Japaniin muutosta iskostuu mieleen varmasti vasta siinä vaiheessa, kun herään Ashiyan kodista. Odotan kuitenkin innolla sitä, että 1,5 vuoden välitilan jälkeen pääsee asettumaan hetkeksi ja kiinni säännölliseen arkeen. Onneksi kuitenkin yhteydet Suomeen toimivat ja videopuheluiden kautta on mahdollista myös nähdä rakkaita.

Kesä on kulunut nopeasti. Viime viikkoihin on kuulunut vähän lomailua, pakkaamista, seurakuntavierailuja ja matkalaukkutetriksen pohdintaa. Sekä tavumerkki-treenejä! Pitää lisätä treeneihin vielä vanhanaikaisesti kynä ja paperia, että alkaisin myös osata piirtää tavumerkkejä pelkän tunnistamisen sijaan.

Olen myös tankannut Suomea varastoon. Monta kertaa olen löytänyt itseni vain tuijottamasta ulos ikkunasta suomalaista metsämaisemaa ja saunassa pitää aina ottaa vielä yhdet löylyt. Mansikoiden syöminen on jäänyt aivan liian vähälle, joten siihen pitää vielä ennen lähtöä muistaa panostaa.

Suomen kesä on ihana, mutta odotan myös tutustumista Japanin säähän. Siellä on luvassa ihan uusia tuulia – kirjaimellisesti!”

Asta Vuorinen lähtee lähetystyöhön Japaniin.