Pälkäneläiset kävelivät ammatin yli 20 naiselle

Ensimmäistä kertaa Pälkäneellä järjestetty Kävele naiselle ammatti -tapahtuma keräsi vajaat 30 osanottajaa. Kuva: Hannu Söderholm.
Reitin varrella oli tehtävärasteja.

Naisten koulutus on paras keino kohentaa naisten asemaa köyhissä maissa ja edistää koko yhteisön kehittymistä. Kymmenillä paikkakunnilla järjestettävät Kävele naiselle ammatti -tapahtumat tekevät näkyväksi Kirkon ulkomaanavun hallinnoimaa Naisten pankkia, jonka kautta kerätään varoja kehitysmaissa asuvien naisten toimeentulon ja yrittäjyyden parantamiseksi.

Naisten pankki laskee, että yhden naisen ammattikoulutus kehitysmaissa maksaa 30 euroa. Pälkäneen Soroptimistit ottivat tavoitteekseen järjestää koulutuksen 20 naiselle sunnuntaisen Kävele naiselle ammatti -tapahtuman avulla.

Virva Läärä veti alkulämmittelyn ennen harjuun lähtöä. Kuva: Hannu Söderholm.

Syksyinen tihkusade karsi kävelijöitä, ja Syrjänharjuun saatiin tavoiteltua pienempi joukko: kuntoradalle lähti järjestäjien lisäksi 26 kuntoilijaa. Liikkeellä oli kuitenkin varsin anteliasta väkeä, ja tapahtuman tuotolla voidaan järjestää ammatti yli 20 naiselle.

Lahjoituksen saattoi tehdä sekä tapahtumapaikalla että etu- ja jälkikäteen. Lahjoitusten lisäksi varoja kertyi seurakuntatalolla mukana olleiden naisyrittäjien myynti- ja esittelypöytien vuokrista.

Reitin varrelle oli ripoteltu rastitehtäviä, joihin vastanneiden kesken arvotut teatteriliput menivät Eveliina Virtaselle. Kävelijöitä Pikku-Sappeessa huoltanut Pälkäneen Lions-klubi oli tapahtumassa mukana.

– Ensi vuonna tapahtuma järjestetään varmaan uudestaan. Kehittyvien maiden naisten puolesta toimiva Naisten pankki on samalla asialla kuin soroptimistitkin, Tiina Kokkola sanoo.

Kommentointi on suljettu.