Jätehuolto ei ole poikkeushakemuksia käsittelevä viranomainen

Sydän-Hämeen Lehdessä (SHL 4.10.) kerrottiin, ettei Pirkanmaan Jätehuolto Oy käsittele pälkäneläisten asioita.

Jätehuoltoviranomaisen alainen viranhaltija on lähettänyt jätemaksuista tai jätehuoltomääräyksistä poikkeusta hakeneille asukkaille tiedotteen käsittelyn viivästymisestä. Viranomainen ei voi käsitellä hakemusta, koska Pälkäneen kunta ei ole hyväksynyt sopimusta yhteisestä jätehuoltoviranomaisesta. Pirkanmaan Jätehuolto Oy ei käsittele poikkeushakemuksia eikä siten ole lähettänyt tai voinut lähettää hakijoille asiaan liittyen kirjeitä.

Samoin jätehuoltoviranomainen on tiedottanut lietteiden jätteen kuljetuspäätöksestä kuntien vesilaitoksia ja rekisteröityneitä jätteen kuljettajia. Pirkanmaan Ely-keskus on myös tiedottanut kunnallisesta lietteiden kuljettamisesta rekisteröityneitä jätteen kuljettajia. Pirkanmaan Jätehuolto Oy ei ole viranomainen, joten se ei voi käyttää julkista valtaa.

Hannele Tiitto

vs. jätehuoltoinsinööri

Alueellinen jätehuoltolautakunta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?