Holjan jätepiste poistui

Aitoontien ja Sappeentien risteyksessä sijaitseva Holjan aluejätepiste on poistettu käytöstä jatkuvien väärinkäytösten vuoksi. Se kärsi samasta ongelmasta kuin lokakuun vaihteessa poistettu Taidetien jätepiste Kuhmalahdella: valtatien varressa sijaitseviin jätepisteisiin kertyi jatkuvasti asiatonta rojua ja jopa ongelmajätteitä.

– Levähdysalueella sijaitsevia jätepisteitä on ollut hankala saada toimimaan, sillä ne keräävät ohikulkijoiden jätteitä, Pirkanmaan Jätehuollon aluepäällikkö Tero Haapala sanoo.

Aluekeräyspisteet on tarkoitettu vuosimaksua maksavien kotien ja kesämökkien päivittäiselle jätteelle. Holjan pisteen poistuttua lähimmät aluejätepisteet sijaitsevat Aitoossa Lemmittyläntien risteyksessä, Holjassa Puutikkalantien varressa Kolari-Specialin kohdalla ja Luopioisiin mentäessä Sillantien varressa.

– Ne kaikki ovat hieman sivussa pienemmän tien varressa. Silloin jätepisteelle muodostuu vakiintunut käyttäjäkunta, ja ne pysyvät paremmassa kunnossa, Haapala sanoo.

Oma tai kimppa-astia saattaa tulla vuosimaksua edullisemmaksi kompostoivalle ja kierrättävälle asukkaalle tai mökkiläiselle.

– Laskua ei kerry kovin monta kymppiä vuodessa, jos tyhjennysväli on esimerkiksi neljä viikkoa.

Kommentit (2)

 1. Joshua Haili

  Ehkäpä tämä kertoo vallitsevasta tarpeesta saada kuntaan jätepiste, joka olisi auki ympäri vuorokauden.
  Paljonkohan maksaisi ympärivuorokauden auki oleva jäteasema, jossa olisi kierrätyspisteet myös metallille, sähköromulle, biojätteelle, puulle jne.
  Valvontaa voisi hoitaa pari kameraa väärinkäytösten ehkäisemiseksi ja paikallinen yrittäjä voisi kuluttaa muutaman tunnin päivässä tai viikossa alueen ylläpitoon.
  Tuskin jäteongelmasta päästään sulkemalla jätepisteitä.
  Olsiko nyt parempi muuttaa jätepiste vastaamaan ihmisten tarpeita, eikä muuttaa ihmisiä vastaamaan jätepisteiden tarpeita ?

  • Paavo Mustonen

   Joshua, olet kyllä oikeassa sillä edellytyksellä, että jätteet saisi jättää asemalle ilmaiseksi. Tällä hetkellä osa jätteestä on maksullista, ja siksi juuri tavaraa kertyy ”kyläroskiksiin.” Matkalla supermarkettiin säästämään ihmiset säästävät dumppaamalla jätteensä parkkipaikoille. Lisäksi me asumme sen romurajan itäisellä puolella, niin on kuin kotona Venäjällä, Länsi-Suomessa on yleisilme siistimpi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?