Runsaat sateet näkyvät jo järvissä

Kukkian vedenkorkeus.

Längelmäveden vedenkorkeus Kaivannon kohdalla.

Lokakuun sateet alkavat näkyä jo Pirkanmaan järvien vedenkorkeuden nousuna. Vedenkorkeudet ovat nousseet etenkin pienemmissä luonnontilaisissa vesistöissä, mutta myös suurimmat järvien vedenkorkeudet ovat nousseet.

– Käytännössä kaikkien luonnontilaisten järvien vedenkorkeudet ovat ajankohdan keskimääräisten arvojen yläpuolella. Ennusteiden mukaan vedenkorkeuden nousu jatkuu vielä pitkään, ellei sääolosuhde muutu selvästi kuivemmaksi, toteaa johtava vesitalousasiantuntija Diar Isid Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Suurimmista säännöstellyistä järvistä Näsijärven, Pyhäjärven sekä Rauta- ja Kuloveden vedenkorkeudet ovat pääsääntöisesti lähellä keskimääräisiä arvoja, mutta juoksutukset ovat kasvaneet selvästi syyskuuhun verrattuna. Vanajaveden vedenkorkeus on 10 senttimetriä ja Kyrösjärven 20 senttimetriä ajankohdan keskimääräistä korkeampi.

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Yksi kommentti

  1. Rannan asukas

    Todella tervetullut on tämä poikkeuksellisen sateinen kausi Kukkian vedenlaadun kannalta. Lisääntynyt vesimäärä hiukan helpottaa rehevöityvän järven tilannetta. Mutta ei pidä unohtaa järveä väistämättömään tuhoon vievää liian syvää uomaa Puutikkalassa! Virta on saatava kuntoon ja kuivempien kausien vesimäärä suuremmaksi. Mikähän on tilanne väärin ”korjatun” uoman suhteen? Olisiko vaikkapa suojeluyhdistyksellä tietoa kertoa että missä mennään asian kanssa? Vai onko toivo jo heitetty?

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>