Pestään Suomi puhtaaksi!

Alpo Roikola toivoo, että liikennemerkit pistettäisiin kuntoon.

Voisiko Destia, kunnat ja yksityisteiden haltijat oikoa ja pestä tiestönsä liikennemerkit ja tienviitat Suomen 100 -vuotisen itsenäisyyden kunniaksi? Monia merkkejä ei ole pesty ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen ja yli puolet niistä on kallellaan jos mihinkin suuntaan?

Pesu onnistuu hyvin haalealla vedellä, johon on lisätty pieni loraus astianpesuainetta ja pehmeällä harjalla, johon on kiinnitetty noin kaksi metriä pitkä varsi.

Pesin juuri oman yksityistien varren kahdeksan liikennemerkkiä ja neljä tienviittaa molemmin puolin. Jäkälä ja lika irtosivat helposti. Otin isohkoon muovikanisteriin veden ja pesuvadin, johon kaadoin noin litran pesuvettä merkkiä kohden. Kun vesi on kanisterissa sen voi helposti kuljettaa auton peräkontissa.

Runsaiden sateiden ansiosta myös merkkien suoristaminen sujui helposti, koska maaperä on pehmeää. Aikaa toimenpiteeseen kului noin puoli tuntia.

Alpo Roikola

Kirjoittaja sanoo, että likaiset ja kallistuneet liikennemerkit on helppo puhdistaa ja suoristaa.

Kommentointi on suljettu.