Poliittinen kriisi: Valtuutetut hyökkäsivät ryhmätovereitaan vastaan kunnanjohtajan sijaista valittaessa

Pälkäne sai ja menetti johtajan

Pälkäne sai sijaisen puoleksi vuodeksi opintovapaalle lähtevälle kunnanjohtaja Janita Koivistolle, mutta menetti kunnanhallituksen puheenjohtajan. Eero Laesterä (kok, sit.) ilmoitti torstaina kunnanvaltuustossa jättävänsä paikkansa hallituksen johdossa. Hän kertoi saaneensa jopa uhkailuja, kun sijaisasia muuttui arvovaltakysymykseksi. Osa päättäjistä arvosteli myös Pertti Salmista (kok), joka etsi aktiivisesti kunnanjohtajan sijaista ja selvitteli johtajaehdokkaiden taustoja.

Kunnanjohtajaa tuuraa helmikuun alusta alkaen Keravan entinen kaupunginjohtaja ja Puutikkalan kesäasukas Petri Härkönen. Kymmenen valtuutettua äänesti sijaisjärjestelyä vastaan. Heidän mielestään tuuraajaksi olisi pitänyt nostaa kunnan hallintosäännön mukaisesti hallintojohtaja Tuomas Hirvonen.

Kunnanjohtajan sijaisen valinta jakoi kokoomus- ja demariryhmät. Kokoomus repesi niin pahasti kahtia, että valtuutetut hyökkäsivät valtuustosalissa omia ryhmätovereitaan vastaan.

Jyri Kankila (vihr) piti kunnanjohtajan sijaiseksi valittua Härköstä henkilöjohtamistaitojen vuoksi tehtävään sopimattomana.

Laajempi raportti poikkeuksellisesta valtuustokokouksesta ja sen vaikutuksista Pälkäneen päätöksentekoon keskiviikon lehdessä.

Kokoomuksen Rainer Zeitlin (seisomassa) kritisoi menettelytapoja, joilla kunnanjohtajan sijaisen valintaa valmisteltiin. Hän arvosteli, ettei kokoomuksen valtuustoryhmää johtavan Pertti Salmisen (eturivissä keskellä), kokoomuksen edustajana kunnanhallitusta johtavan Eero Laesterän ja kunnanvaltuuston keskustalaisen puheenjohtajan Mirva Kittilän toiminta ”täyttänyt kuntalainkin edellyttämää hyvää hallintotapaa eikä riittävää avoimuutta”.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
BLACK FRIDAYN pimeä tarjous: SHL DIGI 2 kk 5,90 €.