Kunnan ja seurakunnan väki täyttävät torin parkkipaikat

Seurakunnan ja kunnan työntekijät (Kostian koulun ja eskarin väki) täyttävät autoineen uuden torin. Kunta ratkaisi ongelman siirtämällä torin kunnantalon parkkipaikalle.

Eikö olisi ollut fiksumpaa palauttaa torin pysäköintikiellot? Aiemmin torin laidalla oli merkki, joka kielsi parkkeeraamisen toripäivien aikaan.

Seurakunta laajensi pysäköintialuetta seurakuntatalon päätyyn. Miksei sitä käytetä?

Ei myyntipöytiä tarvitse kantaa torin katokseen, sillä ainakin iltaisin sinne mahtuvat mopoautot ja talvisin auraustraktorit.

Tori takaisin torille

Kommentit (8)

 1. Ville

  En tosiaan ymmärrä, että kunta sijoittaa 80 000€ uuteen toriin ja kuitenkin torikauppiaiden annetaan jäädä väliaikaiseksi tarkoitetulle torille jolloin 80 000€:n sijoitus meni hukkaan.
  Sen verran pitää olla kunnan päättäjillä selkärankaa, että torikauppiaat siirtyvät uudelle kalliilla rahalla tehdylle torille ja pulinat pois.

 2. Nimetön

  Rauhoitetut naakat jo pesivät valmistuvan liikuntahallin katon alla, kun sinne on jätetty räystäiden alta vapaa pääsy. Ja insinööritoimisto se vaan valvoo……….

  • Ville

   Juuri näin valvotaan rakennustyömaata.
   Liikuntahallin kustannuksissa olisi voinut säästää muutaman miljoonan rakentamalla ihan normaali kantti kertaa kanttirakennus.Ulkomuoto ei olisi mitenkään rajoittanut hallin käyttöä!

 3. Ville

  Kunta lopettaa koulun Luopioisista ja samaan aikaan ihmettelee miksi Rajalanniemen tontit eivät käy kaupaksi! Muitakin palveluja ollaan lopettamassa. Luopioisten koulun korjaukseen käytettiin juri 100 000€. Seuraavaksi ihmetellään mitä tehdään tyhjäksi jääneelle rakennukselle.Kuitenkin liikuntahalliin investoidaan 7 miljoonaa ja Rajalanniemen infran rakentaminen maksoi 1 miljoonan.

  Päätöksiä pitää tehdä, mutta jokin pitkän ajaan suunnitelma pitää myös olla.
  Enkä edes viitsi nostaa esille Roholan suunnittelun 3 miljoonan sudenkuoppia.

  • Paavo Mustonen

   Kyse on tietystikin käyttömenoista, mutta kaikki liittyy kaikkeen. Kuntien taloudessa ei isoja muutoksia tapahdu v. 2019, lähinnä pientä säätöä, mutta sote-ja maakuntauudistus alkaakin jylläämään v.2020. Alkaa jos alkaa, ei ole lainkaan varmaa, että sotelait menevät läpi heinäkuun alun äänestyksissä, ja maakuntauudistuskin kaatuu soten myötä. Sanoisin, että jäitä hattuun, kannattaisi ainakin odottaa soteäänestykset ennen lopullista päätöksentekoa missään suuremmassa talousasiassa.

 4. Kalle

  Tämä suunnitelma, pikemminkin pahemmanlaatuinen aivopieru, on täydellisessä ristiriidassa aiempien puheiden kanssa. Härkönen muutama viikko sitten painotti kylien elinvoimaisuutta ja profiloitumista. Tulikohan mieleen miten Luopioisten ala-asteen lakkauttaminen vaikuttaa elinvoimaisuuteen ja miten Luopioisten entinen kuntakeskus profiloituu?
  Eläkeläisten loppusijoituspaikaksiko?
  Luuleeko Härkönen että nykyisten lapsiperheiden muuttohalukkuus on nolla? Näinkin tärkeiden peruspalvelujen karsimisella saadaan asia testattua. Valitettavasti muuttoon ryhtyvä ei sinne Onkkaalaankaan pysähdy vaan jatkaa vauhdilla eteenpäin.
  ”Joudun tekemään kipeitäkin päätöksiä…” , mutta kipeät ja typerät päätökset pitäisi pystyä tuolla tasolla jo erottamaan.
  Toinen jättimäinen nerous kirkastuu pienten lasten hoitopaikkoja junaillessa. Otetaan tarkasteluun yksi kappale vanhusten hoitolaitoksia. Vanhuksia ei rakennuksen kunnon vuoksi siellä enää kannattanut pitää ja korjata ei kannattanut. Mutta lapsethan sinne voi laittaa koska rakennus on loistavassa kunnossa ja kannattaa varmaankin korjata. Härkönen ja takaa supattava Salminen, alkaa käydä ahtaaksi tämä kunta meille muille ja teille kahdelle.

 5. Tero Vuorilampi

  Harjutuuleen tehtiin kiinteistönhoitaja aikanani varsin mittava saneeraus; koskien Kuuselaa ja Mäntylää. rakennettiin mm. wc:t kahden asukashuoneen ”väliin”, kaikki pinnat, ilmanvaihto, sähköt uusittiin ko osalta. Asbestit poitettiin asbestipurkutyönä. Rakennettiin sprinklerjärjestelmä. Uusi hoitajakutsujärjestemä.
  Nuo kaikki maksoi aika paljon.
  Tuo peruskorjaus valmistui 2005….
  Keittiö saneerattiin muutama vuosi aiemmin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?