Hirvijahdit alkavat

Kuhmalahdella pidettiin hirvimiesten tornitalkoita sunnuntaina. Kuva: Markku Rauhalahti

Sydän-Hämeen hirviseurueiden jahdit alkavat lauantaina 13. lokakuuta. Hirvien määrä on lisääntynyt, ja kaatolupia on viime vuotta enemmän. Seurueet ovat pitkin vuotta talkoilla valmistelleet jahtia ja kunnostaneet ampumapaikkoja. Kuhmalahden Kirkonkylän Hirvimiesten talkoissa viime lauantaina vietiin uusia ampumatorneja maastoon. Viime vuosina kirkonkylän seurue on tehnyt uudet tornit lahonsuojatuista aineksista, joten tornit kestänevät vuosikymmeniä.

Yksi kommentti

  1. Nimetön

    On se kumma ettei vielä ole sattunut vakavia vahinkoja noihin vartiotorneihin lähes pystysuoraa seinämää kiivetessä. Mistä niihin on saatu kelvottomat piirustukset ? Joltain itseoppineelta rakennusarkkitehdilta vaiko vanhasta vintiltä löytyneestä Jallusta tai Kallesta ?
    Lähes pystysuoraa vartiotornin seinämää kiivetään aseen kanssa ylös ja askelmat ovat n. 50 – 60 senttimetrin välein. Varmaan kivalta tuntuva kokemus jäädä aseen kanssa kaatuneen vartiotornin alle. Kelpaa siihen viereen tulla hirven naureskelemaan partaansa ja lähtiessään murjaista tajuttomalle vartiotornimiehelle että Herätkää, vartiotorni kaatui !

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?