Aitoolainen Mari Kiuru teki historiaa – Suomeen ensimmäinen hengenpelastuksen maailmanmestaruusmitali

Mari Kiuru.

Aitoolainen Mari Kiuru, 34, teki historiaa torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa. Kiurusta tuli  ensimmäinen suomalainen, joka on yltänyt palkintopallille hengenpelastuksen MM-kilpailuissa. Kiuru osallistui Australian Adelaidessa järjestettävien MM-kisojen avauspäivänä 200 metrin esteuintiin 30–34-vuotiaiden sarjassa ja ui voittoon ajalla 2:30,02. Hopealle ui ranskalaisseuran Zdenka Krcalova (2:32,62) ja pronssille australialaisseuran Alicia Anderson (2:35,32).

– Aivan mahtavat fiilikset. Tämän eteen on tehty pitkäjänteisesti töitä ja nyt se tuotti tulosta. Valmistautuminen näyttää onnistuneen, eikä aikaerokaan enää painanut. Uinti tuntui loppusuoraa lukuun ottamatta jopa helpolta. Arvostan kyllä suuresti tämän päivän saavutusta, Kiuru iloitsi kisan jälkeen.

– Upea alku kisoille. Nyt voi hyvillä mielin jatkaa seuraaviin lajeihin, Kiuru jatkoi.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksella ensihoitoesimiehenä työskentelevä Kiuru on kokenut arvokisaosallistuja ja moninkertainen suomenennätysnainen. Tänä vuonna Kiuru osallistuu ensimmäistä kertaa MM-kilpailuihin myös omassa ikäluokassaan.

Lajin syntymaassa Australiassa järjestettäviin kisoihin osallistuu Suomesta kaksi urheilijaa. Kiurun lisäksi menestystä tavoittelee helsinkiläinen Anne Hiltunen. Ensimmäisenä kisapäivänä Kiuru ja Hiltunen osallistuivat yhdessä myös köyden heittoon (line throw), jossa he sijoittuivat neljänneksi.

Hengenpelastuksen MM-kilpailut Australian Adelaidessa ovat melkoinen suurtapahtuma. Kisoissa on yli 7000 osallistujaa ja vapaaehtoista liki 50 maasta. Samanaikaisesti mitellään maailmanmestaruuksista allas- ja rantalajeissa nuorten, aikuisten, mastersien ja seurajoukkueiden MM-kisoissa. Lajeissa yhdistyvät uinti-, pelastus- ja ensiaputaidot.

Kommentointi on suljettu.