Lähetyslounas hyvällä asialla

Pälkäneen Katukappelilla on pitkät perinteet lähetystyön tukemisessa eri puolilla maailmaa. Viime vuosina yksi tukikohteista on ollut Kambodza. Siellä pääkaupungissa Phnom Pehnissä asuu lähettipariskunta Jouko ja Maarit Pynnönen. Pälkäneen Katukappeli on tukenut heidän Fidan kautta tekemäänsä lähetystyötä. Kambodzassa tehdään hyvin tärkeätä ja tarpeellista kummilapsityötä. Alueella asuu paljon erittäin huonoissa oloissa eläviä lapsia ja köyhiä perheitä. Köyhyys on alueella suuri ongelma ja yhteiskunnan tuki köyhille on olematonta. Fidan kautta lasten koulunkäyntiä ja elämistä tuetaan.

Koulutus on avainasemassa, jotta köyhistä oloista tulevat lapset pääsevät eteenpäin elämässään. Lapsille ja perheille annetaan koulutusta myös hygieniasta, terveydenhoidosta ja siisteydestä. Tämä on erittäin tärkeätä ja tarpeellista koulutusta vaikeissa olosuhteissa. Lapsille järjestetään kerhoja ja avustetaan koulunkäynnissä. Näin pyritään ennaltaehkäisemään ihmiskauppaa ja lapsityövoiman käyttöä. Lapset saavat lapsille kuuluvan elämän ja tulevaisuudessa ammatin. Kambodzassa on myös perustettu uusia seurakuntia ja koulutettu henkilökuntaa niihin sekä järjestetty Raamatun opetusta. Seurakunnilla on erittäin tärkeä merkitys erityisesti Kambodzan maaseudulla.

Pälkäneen Katukappeli järjestää sunnuntaina 13. tammikuuta kello 16 lähetyslounaan, jonka tuotto menee Kambodzassa tehtävän työn hyväksi. Paikan päällä voi syödä maukasta aasialaista keittoa ja juoda herkulliset kakkukahvit jälkiruoaksi. Lähetystyötä voi tukea vapaaehtoisella maksulla. Lähetyslounaan yhteydessä kuullaan musiikkia, järjestetään arpajaiset ja tavataan tuttuja. Vierailijana lounaalla on Titta Helmilahti. Hän opiskelee Keuruulla IK-opistolla lähetystyötä ja on lähdössä tammikuussa Kambodzaan viideksi kuukaudeksi harjoitteluun. Lähetystori on auki kello 15 alkaen.

Leena Kuikka

Pälkäneen Katukappeli

Kommentit (5)

 1. Nimellinen

  Kysy vielä jotain viinakysymyksiä, ne on niin hauskoja. Nauretaan ihan kyyryssä täällä isolla joukolla kun niin hyvin osaat viinan yhdistää kaikkeen. Nuo seurakunnan juttuun lisäämäsi viinajutut oli aivan loistavia ja vitsikkäitä. Kyllä viina on vaan jotenkin hieno homma ja kannattaisi enemmän ihmisten miettiä miten hauskaa se on kun mainitsee viinan juonnin. Salaa kun sen vielä saisi jotenkin otettua niin kyllä olisi kertakaikkiaan ratkiriemukasta. Lisää näitä niin saa nauraa ihan itsensä kipeäksi. Kunpa ei ikinä tulisi aika jolloin alkoholi olisi helposti saatavilla eikä siitä katoaisi se jännä tunne, ihan kuin tekisi jotain kiellettyä. Oikein hihityttää kun ajatteleekin viinanjuontia, on se niin erikoista.

  • Minäkin nimellinen

   Taitaa nimellisellä olla henk.koht tasolla ongelmia tuon ihanan nautintoaineen kanssa. Ilmeisesti entinen suurkuluttaja jonka on ollut pakko jättää nauttiminen pois ja samalla uutena elämäntehtävänä yrittää saada se kaikilta pois. On upeaa kun voi ottaa lasillisen konjakkia silloin tällöin eikä hirta ryyppy päälle. Nam

 2. Paavo Mustonen

  Taisi mennä pointti kokonaan ohi, lasi konjakkia tai viiniä on ihan tavallinen asia, eikä sillä tarvitse elämöidä. En minä hihittele sille, jos syön hyvä aterian, katson hyvän elokuvan, tai luen hyvän kirjan. Aistinvaraisia nautintoja nekin ovat.

 3. Nimellinen

  Ei ole ongelmaa, sitä on tuolla baarikaapissa ihan riittävästi. Etkä nähtävästi ymmärtänyt lukemaasi. Naureskelin sitä miten joku voi noin tarmokkaasti liittää alkoholin kaikkeen lukemaansa. Onko se sinulle jotenkin erikoinen aine vielä nykypäivänäkin? 70-luvulla tanssilavan takana oli jännitystä ilmassa kun salapullosta juotiin, nykyisin sen juoman nauttiminen on jo ihan sallittua.
  Voi juoda vähän, voi juoda paljon, voi olla juomatta, ja sinun tapauksessa fanittaa sitä niin että tekee siitä aivan loistavaa kommenttia keskusteluihin.
  Voin olla väärässäkin ja ihan vilpittömällä mielellä tiedustelit saisitko konjakkia kakkukahvien sijaan. Ihan sinulle tiedoksi että mikäli tuollaisen tilaisuuden ruokalista ja tarjoilut on ilmoitettu etukäteen, niin ei ole korrektia anella muutosta siihen pelkkien omien mieltymysten mukaan. On ehkä parempi että otat ne konjakkisi kotona siitä Inglesistä tuodusta paloviinapullosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?