Lähetyslounas hyvällä asialla

Pälkäneen Katukappelilla on pitkät perinteet lähetystyön tukemisessa eri puolilla maailmaa. Viime vuosina yksi tukikohteista on ollut Kambodza. Siellä pääkaupungissa Phnom Pehnissä asuu lähettipariskunta Jouko ja Maarit Pynnönen. Pälkäneen Katukappeli on tukenut heidän Fidan kautta tekemäänsä lähetystyötä. Kambodzassa tehdään hyvin tärkeätä ja tarpeellista kummilapsityötä. Alueella asuu paljon erittäin huonoissa oloissa eläviä lapsia ja köyhiä perheitä. Köyhyys on alueella suuri ongelma ja yhteiskunnan tuki köyhille on olematonta. Fidan kautta lasten koulunkäyntiä ja elämistä tuetaan.

Koulutus on avainasemassa, jotta köyhistä oloista tulevat lapset pääsevät eteenpäin elämässään. Lapsille ja perheille annetaan koulutusta myös hygieniasta, terveydenhoidosta ja siisteydestä. Tämä on erittäin tärkeätä ja tarpeellista koulutusta vaikeissa olosuhteissa. Lapsille järjestetään kerhoja ja avustetaan koulunkäynnissä. Näin pyritään ennaltaehkäisemään ihmiskauppaa ja lapsityövoiman käyttöä. Lapset saavat lapsille kuuluvan elämän ja tulevaisuudessa ammatin. Kambodzassa on myös perustettu uusia seurakuntia ja koulutettu henkilökuntaa niihin sekä järjestetty Raamatun opetusta. Seurakunnilla on erittäin tärkeä merkitys erityisesti Kambodzan maaseudulla.

Pälkäneen Katukappeli järjestää sunnuntaina 13. tammikuuta kello 16 lähetyslounaan, jonka tuotto menee Kambodzassa tehtävän työn hyväksi. Paikan päällä voi syödä maukasta aasialaista keittoa ja juoda herkulliset kakkukahvit jälkiruoaksi. Lähetystyötä voi tukea vapaaehtoisella maksulla. Lähetyslounaan yhteydessä kuullaan musiikkia, järjestetään arpajaiset ja tavataan tuttuja. Vierailijana lounaalla on Titta Helmilahti. Hän opiskelee Keuruulla IK-opistolla lähetystyötä ja on lähdössä tammikuussa Kambodzaan viideksi kuukaudeksi harjoitteluun. Lähetystori on auki kello 15 alkaen.

Leena Kuikka

Pälkäneen Katukappeli

Kommentointi on suljettu.