Tahtooko Pälkänekin Acutaan?

Aamulehdessä oli 14.1. hätkähdyttävä uutinen siitä, että Kangasala haluaa päivystysvastaanotot Valkeakosken asemesta Acutaan. Ja tämä koskisi myös pälkäneläisiä.

Kangasalan peruste on se, että Acutaan on vain 15 km, mutta Valkeakoskelle huono ja mutkainen tie ja 30 km. Niinpä, mutta samaan yhteistoiminta-alueeseen kuuluvan Pälkäneen Onkkaalasta Acutaan onkin 35 km ja Valkeakoskelle vain 20 km. Ja vanhan Luopioisten puolelta tietysti vielä paljon pitemmät matkat!

Olen ollut muutaman kerran potilaana Valkeakosken aluesairaalassa ja sieltä on vain hyvää sanottavaa. Acutassa olen ollut kerran ja sain odottaa yli 5 tuntia ennen kuin edes näin lääkärin, nekin kaksi kandia, jotka vain kurkistivat verhon takaa.

Mitä Pälkäneen päättäjät? Suostutteko ilman muuta Kangasalan ehdotukseen? Eikö meille olisi säilytettävä oikeus valita lyhyemmän matkan päässä oleva kiireetön päivystys Acutan jonojen asemesta?

Paul Tiililä
vanhus, 87

Kommentointi on suljettu.