Pellit kilisevät SM-kisoissa Pitkäjärvellä

Kangasalan Pitkäjärven liikuntahallissa järjestetään Kymppi 64:n toimesta tulevana viikonloppuna liikkuvan maalin 10 metrin putoavien taulujen SM-kilpailut. Taululaitteina käytetään osumasta kääntyviä metallitauluja, joita kilpailijat vuorollaan tähtäävät kumoon.

Kisoihin on ilmoittautunut yli sata urheiluampujaa, nuorista aina yli 80-vuotiaisiin veteraaneihin. Kilpailut alkavat lauantaina kello 9 naisten, nuorten ja yleisen sarjan alkukilpailulla jatkuen sijoitusotteluilla ja huipentuen finaaleihin.

Lauantaina kello 12 alkavassa tilaisuudessa liikkuvan maalin harrastajat juhlistavat Suomen Ampumaurheiluliiton 100-vuotista toimintataivalta juhlapuhujien ja kakkukahvien kera.

Sunnuntaina ovat vuorossa Suomen Veteraaniampujien kilpailijat. Kisat alkavat sunnuntaina kello 10.

Nyt pidettävät SM-kisat ovat Pitkäjärvellä viidennet, ja seuran tavoitteena on jälleen järjestää hyvät kilpailut. Edelliskertojen tapaan on tarjolla tiukkoja otteluja koko viikonlopun ajan. Isäntien edustajien tavoitteena on menestyä myös itse kilpailuissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lisätietoja kisoista, ohjelmasta ja aikatauluista löytyy seuran kotisivuilta www.kymppi64.fi.

Kommentit (4)

  1. kukkahattutäti

    Keskustellaanko nyt urheilusta ja mitä se on? Jotkut eivät pidä e-urheilua urheiluna lainkaan. Kummallinen ajatus. Vastaavia urheilulajejahan on jo ennestäänkin: rallit, formulat, ammunnat jne. Minusta on hienoa, jos nuoret saadaan mukaan e-urheilun avulla yhteiseen toimintaan. E-urheilussa on vielä lisäksi sekin etu, että se ei saastuta kuten esim. autourheilu. Nytkin on alkamassa rallin mm-sarja. 12-osakilpailua eri puolilla maailmaa. Itse ralliajon lisäksi saastuttaa kisavälineistön ja henkilöstön rahtaaminen ympäri maailmaa. Sama saastuttava sirkus formuloissa ja kait vielä massiivisempana. Toivottavasti saamme pian Sydän-Hämeeseenkin innokkaita e-urheilijoita ja paikallislehdeltä kannustavia juttuja heistäkin.

  2. Vaikea aihe

    No ralli on kyllä ihan vaan yksi kilpa-autoilun muoto. Eiköhän se ja muut päristelyt ole pitkän päälle katoavaa kansanperinnettä sähköformuloista (”Formula E”) sun muista huolimatta. Ammunta on monelle urheilua varmaan koska se on totuttu tiedotusvälineissä sinne urheiluosastolle laittamaan. Yhtä hyvinhän tuo voisi olla vaikka missä osastossa. Kilpailemisestahan siinä on kysymys, eli periaatteessa tuo koko ”urheilu” on tavallaan meillä ihan väärä sana. Kilpa-ammuntaa…
    Mutta on tuo ”e-urheilu” terminä ihan kamala yhdistelmä. En lähetä kenellekään e-postia, vaikka asun E-rapussa. Mieluummin tuo suomen kielelle järjellinen kilpapelaaminen. Silläkin tosiaan pääsee ohi siitä keskustelusta, että onko se vai eikö se ole urheilua. Ja näin tuon SHL:n tämänviikon pääkirjoituksen pointin itse paljon pelaavana ymmärsin: aiheessa olisi paljon muutakin keskustelemista kuin se onko sitä urheilua vai ei. Aina jäädään kiinni siihen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?