Olavi Virta -musikaalista tulossa taltiointi myyntiin – Danny ja kolea sää verottivat Sappeen katsojamäärää

Jari Aholan ja Jani Koskisen Olavi Virta -tulkinta houkutteli Sappeeseen 13503 katsojaa. Kuvaaja: Daniel Paul

– ”Parasta näkemääni kesäteatteria!” Tässä on tullut kyllä nöyrä ja nolo olo, kun on lukenut sähköpostista ja Facebookista ylistäviä palautteita. Olemme osuneet maaliin, vaikka uutta katsojaennätystä ei syntynytkään, Suomen Kesäteatterin johtaja Heikki Paavilainen kommentoi Sappeen kulunutta kesää.

Heinäkuun alun myyntiä haittasi kolea sää. Yksi esitys keskeytyi 20 minuutiksi, kun lavalta piti välillä kolata lunta. Paavilainen ei muista urallaan tapahtuneen vastaavaa.

– Kun sana alkoi kiertää, myynti lähti nousuun ja loppupään esitykset olivat kaikki loppuunmyytyjä. Emme kuitenkaan voineet järjestää lisäesityksiä, sillä Jani Koskinen lähti Raumalle, Aholat Tampereen Työväen Teatteriin ja Mira Luoti keikoilleen, Paavilainen valottaa.

Yksi katsoja kävi 11 kertaa

Erityisesti Lahdesta ja Turusta tuli paljon bussiryhmiä Sappeeseen. Yksi katsoja näki esityksen peräti 11 kertaa.

Sappeen Olavi Virta -musikaali keräsi tänä kesänä 13 503 katsojaa. Kymmenen vuotta sitten Olavi Virran tarinan näki Sappeessa yli 17 000, joten uutta ennätystä ei nyt syntynyt. Teatterinjohtaja Paavilainen on lukemaan kuitenkin tyytyväinen.

– Silloin kymmenen vuotta sitten meillä ei ollut Valkeakosken kesäteatteria. Kyllähän tässä vähän syödään itse itseämme, viittaa Paavilainen Valkeakoskella pyörineeseen Danny-musikaaliin.

Dannyn elämästä kertonut musiikkinäytelmä houkutteli Apianniemeen ennätykselliset 35 200 katsojaa. Kun Danny- ja Olavi Virta -katsojat laskee yhteen, Suomen Kesäteatterin näytelmiä katsoi 49 000 ihmistä.

– Täytyy toivoa, että kaikki tulivat paikalle sähköautoilla, jottei luonto kuormitu, teatterinjohtaja myhäilee.

Olavi Virralla ei jatketa

Paavilainen kertoo, että viimeinen Sappeen Olavi Virta -esitys kuvattiin viidellä kameralla. Materiaali on nyt menossa editointiin ja siitä suunnitellaan taltiointia myytäväksi.

Sappeen ensi kesän näytelmää suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Aiheesta tiedotetaan lokakuun aikana ja lipunmyynti alkaa joulukuun alussa. Sen Paavilainen kuitenkin jo paljastaa, että Olavi Virralla ei jatketa.

– Uudella idealla mennään. Tämän kesän stailiin olen niin tyytyväinen, että yritän pitää siitä hellästi kiinni. Tuntuu siltä, että osuimme Sappeen henkeen.

Kommentointi on suljettu.