Tiistaina tavattiin Luopioisten iltatorilla

Luopioisten vilkkaalla iltatorilla tavattiin jälleen tiistaina 7. heinäkuuta. Torilla kuultiin perinteistä haitarinsoittoa, opeteltiin uusia taitoja, kuten hauen käsittelyä, tutustuttiin kirpputoripöytien aarteisiin ja täydennettiin ruokavarastoja tuoreilla vihanneksilla. Samaan aikaan naapurissa, Osuuspankin talossa, vietettiin kirkonkylän uuden veneveistämön avajaispäivää.  

Nälkäkään ei toritunnelmassa yllättänyt, sillä torilta sai tietenkin tuoretta savukalaa ja makkaraa. Viileälläkin säällä moni löysi jäätelökioskin. Mansikka-aika on parhaimmillaan – myös Käenniemen mansikkatila edusti torilla.  

Persoonallisia käsitöitä

Puutyö Hannu Järvinen Luopioisten iltatorilla.

Yritys Puutyö Hannu Järvinen on Hannu Järviselle eläkepäivien harrastus.

Kotimaisesta puusta valmistettuja keittiövälineitä ja kello.

– Kierrämme pitkin Etelä-Suomea vaimon kanssa myymässä erilaisia käsin valmistettuja puisia keittiön käyttötavaroita. Nämä on valmistettu kotimaisesta puusta.

Käsitöiden pinta onkin hyvin kaunis.

– Näitä kelloja on mennyt hyvin kaupaksi, Järvinen mainitsee.

Uutta ja vanhaa asustetta

Aitoon kesäasukas Tuija Karanko on ensimmäistä kertaa iltatorilla myyntipuuhissa. Tällä kertaa uusien omistajien matkaan lähtevät käytetyt vaatteet.

– Huomasin, että täällä on tänään kirpputori ja päätin lähteä mukaan myymään. Jotkin vaatteet ovatkin jo löytäneet uuden kodin.

Miltä torimyynti vaikuttaa?

– Kirpputoreilla on aina mukava katsella ihmisiä ja vanhoja tavaroita. Kaikilla tavaroilla ja kaikilla ihmisillä on taustalla jokin tarina. Tulen kyllä uudestaankin.

Tuija Karangon käytetyt vaatteet löysivät monta uutta omistajaa.

Myös Tuula Kanerva Sahalahdelta myi torilla vaatteita. Tangoilla oli esillä värikkäitä kesävaatteita miehille, naisille ja lapsille. Myös miniän kenkäkokoelma etsi uutta omistajaa torilla.

Vaateompelija Tuula Kanervan voi tavata Luopioisten torilla.

Tuotto hyvään tarkoitukseen

Marketta Lillvis-Huupio pitää leipomisesta. Hänellä oli toripöydässä myynnissä erilaisia, kauniisti pakattuja kuivakakkuja.

Lillvis-Huupion kakuista saatava tuotto menee kuntoutujien virkistysretkeen, eli torilla tuetaan hyvää asiaa.

Uusia taitoja ja hauskaa ajanvietettä

Pelkästään ostosten tekoa iltatori ei ole: kaupanteon lomassa saattoi piipahtaa pelaamaan Tupenpurijat ry:n tarjoamaa mölkkyä tai petankkia.

Tekemistä iltatorilla.

Kalaisan Kukkiajärven alueen asukkaat varmasti hyötyivät myös hauenkäsittelyopastuksesta.

Hauki on ruotoinen kala, mutta oikealla käsittelyllä siitä saadaan herkullisia fileitä.

 

 

Kommentointi on suljettu.