RaLu eteni kotiturnauksestaan SM-sarjaan – ”sarjapaikka maistuu makealta”

RaLun alle 19-vuotiaat tytöt nappasivat SM-sarjapaikan viikonloppuna Kostia-areenalla pelatussa turnauksessa.

Pälkäneen Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän koripalloilun yhteisjoukkue RaLu eteni alle 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaan. SM-karsinnat pelattiin Kostia-areenalla Pälkäneellä Kouvojen, Lahti Basketin, Torpan Poikien ja järjestävän joukkueen RaLun kesken.

Kahden päivän mittaisessa turnauksessa RaLu pelasi kolme ottelua häviten avausottelun Kouvoille ja voittamalla ottelut Lahti Basketia ja Torpan Poikia vastaan. Turnauksesta SM-sarjaan eteni RaLun lisäksi myös Kouvot.

Tulevan kauden muut SM-sarjajoukkueet ovat Helsingin NMKY, EBT (Espoo), Honka (Espoo), Tampereen Pyrintö, Peli Karhut (Kotka), Forssan Alku, JBA (Jyväskylä) ja Helmi Basket (Helsinki).

– Oli hienoa nähdä viikonloppuna tyttöjen sitoutuminen joukkueeseen ja yhteiseen päämäärään. Me olemme RaLun kanssa pelanneet 14-, 16- ja 17-vuotiaiden SM-sarjaa, mutta kyllä tämä 19-vuotiaiden sarjapaikka maistuu kaikkein makeimmalta. Haastajan asema on sopinut meille aina hyvin, joten meillä on vahva usko, että pärjäämme myös tulevassa SM-sarjassa, RaLun valmentaja Tomi Ingman mietti otteluiden jälkeen.

Otteluraportit:

Kouvot–RaLu

Ennakkoasetelma: Kouvot oli rankattu kahdeksanneksi ja RaLu kolmanneksitoista. Ennakkoon tasainen ottelu, jossa Kouvot hienoinen ennakkosuosikki.

Miten kävi: Kouvot – RaLu 60–51 (10–11, 6–17, 16–14, 13–16)

Ratkaisu: Kouvojen vahva prässipeli aiheutti isoja ongelmia RaLun pelien käynnistämisessä etenkin ensimmäisellä puoliskolla. Lisäksi RaLun muutamat helpot pallon menetykset tuottivat helppoja pisteitä Kouvoille. Toisen jakson Kouvot voitti 11 pisteellä, ja tämä oli heikosti hyökänneelle RaLulle liikaa.

Onnistujat: Hanna Hirvonen piti isoja minuutteja naisten SM-sarjassa pelaavan Henriikka Vähäuskin neljässä pisteessä ja viimeisteli itse 14 pistettä. Ida Östring vastasi saamaansa pallovastuuseen pelintekijänä hienosti ja pelasi erinomaisen ottelun.

Lahti Basket – RaLu

Ennakkoasetelma: Molemmat joukkueet olivat hävinneet lauantain ottelut, ja tästä ottelusta häviö tietäisi karsintojen päättymistä.

Miten kävi: Lahti Basket – RaLu 64–76 (15–32, 19–13, 22–20, 8–11)

Ratkaisu: RaLu tuli peliin todella hyvällä energialla ja näytti siltä, että se tappaa pelin jo ensimmäiseen jaksoon johtaen 17 pisteellä. Toisella jaksolla peli tasaantui ja RaLu lähti 11 pisteen johdossa puoliajalle. Jälkimmäisellä puoliskolla Lahti alkoi pyörittää erilaisia variaatioita paikkapuolustuksista. Tämä sekoitti pahasti RaLun hyökkäyksen ja Lahti sai kutistettua eron jo kahteen pisteeseen. Viimeisen jakson tiukka puolustuspeli hyydytti kuitenkin vastustajan kahdeksaan pisteeseen, ja 12 pisteen voitto kirjattiin RaLulle.

Onnistujat: Hanna Hirvonen jatkoi siitä mihin lauantaina lopetti tehden 30 pistettä. Ottelun alussa vahvasti viimeistellyt Emilia Ingman teki 14 pistettä ja Josefiina Rinnevuori heitti tärkeitä kolmosia tehden 17 pistettä.

Torpan Pojat (Helsinki) – RaLu

Ennakkoasetelma: Ottelun voittaja menisi SM-sarjaan ja häviäjä jäisi 1-divisioonaan. Viikonlopun pelien perusteella oli odotettavissa tasainen ottelu. Ennakkoon tiedettiin, että ToPon hyökkäys pyörisi vahvasti Nora Barkmanin ja Ilona Mannin ympärillä.

Miten kävi: ToPo – RaLu 43–68 (8–11, 18–16, 16–19, 1–22)

Ratkaisu: RaLun puolustus oli läpi ottelun hyvällä tasolla, mutta hyvällä kolmen pisteen heittopelillä ToPo pysyi pelissä mukana kolme jaksoa. Neljännen jakson alussa RaLun aloitusviisikko Taipale-Ingman-Rinnevuori-Hirvonen-Tuomela puolusti vastustajan nollille ja repi tarvittavan eron.  Viimeinen jakso meni RaLulle peräti 22–1 ja RaLu SM-sarjaan.

Onnistujat: Koko turnauksen vahvasti kannustanut kotiyleisö antoi ratkaisevassa ottelussa ison tuen RaLulle. Roosa Taipale puolusti vastustajan pelintekijä Mannin 2 pisteeseen ja Sanni Tuomela vahvasti heittävän Barkmanin 8 pisteeseen. Ralun pisteet jakautuivat tasaisesti, isoimmat pisteet tekivät Hirvonen 13, Rinnevuori 13 ja Tuomela 11.