”Kauppa ei ole laajentamassa” – Järvikansan Nina Hannonen aikoo laittaa pankilta vapautuvat tilat vuokralle ja säilyttää käteisautomaatin

Luopioisissa alettiin jo sovitella kylälle entistä isompaa ruokakauppaa, kun levisi sana siitä, että tuore kauppias Nina Hannonen oli ostanut kiinteistön, jossa toimivat sekä K-Market Järvikansa että Aito Säästöpankki. Hannonen toppuuttelee innokkaimpien odotuksia; kauppa ei ole laajentamassa pankin tiloihin.

– Pankilta vapautuva tila on melko haasteellinen kaupan kannalta, hän huomauttaa.

Niinpä kaupan naapuriin ollaan etsimässä vuokralaisia, kun pankki siirtää toimintansa Onkkaalaan vuodenvaihteessa. Hannonen laskeskelee, että kolmeen noin 30-neliöiseen toimistoon ja reiluun sataneliöiseen pankkisaliin mahtuisi esimerkiksi useitakin eri terveyden- tai kauneudenhoitoalan palveluita.

– Pankin yläkerran sauna ja kokoustilatkin voitaisiin pienellä fiksauksella myös ottaa vuokrakäyttöön, hän suunnittelee.

Hannosen mukaan kaupallakin olisi tavallaan ollut lisätilalle käyttöä.

– Olisihan se mahtavaa saada kaupalle lisää tilaa – etenkin kesäaikaan sitä saisi olla enemmän. Ehkä asia on ajakohtaisempi sitten jossain hamassa tulevaisuudessa, kun joutuu tekemään isompaa remonttia. Suuriin investointeihin ei kuitenkaan ole nyt varaa, kun esimerkiksi kylmäkalusteremontinkin joutuu joka tapauksessa jossakin vaiheessa tekemään.

Laajennusajatusten sijaan Hannonen sanookin halunneensa pikemminkin turvata kaupoilla omaa selustaansa.

– Olin juuri tuoreena kauppiaana ostanut Järvikansan liiketoiminnan, ja huolena oli kiinteistön päätyminen muihin käsiin.

Pankin ja kaupan asiakkaita on puolestaan askarruttanut pankkiautomaatin kohtalo. Hannosen mukaan sen suhteen ei ole huolta.

– Automatian automaatti ei ole sidoksissa pankkiin, vaan pankilla on siitä sopimus, jota neuvottelen itselleni. En usko, että automaatti tulee mihinkään katoamaan.

Sen sijaan pankin yösäilön ja lokerikon tulevaisuus on vielä avoinna. Hannoselle on esitetty myös jo toiveita pihan laittamisesta kuntoon. Tontti on kunnan omistuksessa ja Hannosen mukaan kunnasta käytiinkin jo isoimmat montut paikkaamassa. Perusparannus on myös suunnitteilla.

 

Lue myös:

Aito Säästöpankki sulkee Luopioisten konttorinsa vuoden lopussa