Vuoden varrelta, Puutikkala: Puutikkalan putiikki kylän olohuone – uusi yrittäjä koettaa saada posti- ja lääkekaappipalvelua tiloihin

Sydän-Hämeen Lehti julkaisee vuodenvaihteessa uudelleen positiivisia ja paljon luettuja juttuja eri puolilta levikkialuetta. Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 1.6.2020.

Puutikkalan kyläkauppa on tärkeä niin kyläläisille kuin kesäasukkaille. Kuva Milla Suikkanen.

Puutikkalan putiikissa vietettiin avajaisia viime kuussa. Vielä viime kesänä uusi yrittäjä Hanna Ståhl kävi kaupalla asioimassa. Silloin puodin pitäminen oli kaukainen ajatus. Alkuvuodesta selvisi, etteivät neljä vuotta kyläkauppaa pyörittäneet Tuija Forsberg ja Eija Marttila enää jatkaa kaupan pitämistä.

– Taisi olla huhtikuun puolta, kun soittelin Eijalle, vuokraisitko kaupan. Pidän Koiviston hevostilaa tuossa lähellä, mutta jouduin perumaan leiritoiminnan tältä kesältä. Kaupanpito tuli hyvään saumaan, Hanna Ståhl miettii.

Uuttakin on suunnitteilla. Tuore yrittäjä koettaa saada kaupan yhteyteen postipalvelut. Myös sivuapteekin omainen lääkekaappipalvelu on suunnitelmissa. Neuvottelut Postin saamiseksi ovat jo alkaneet, mutta aivan kitkatonta tämä ei ole.

– Kaikki kestää, mutta jos tähän postipalvelut saadaan, niin sitten voisi ajatella ympärivuotista aukioloa. Toivon, että syksyllä palvelu olisi saatavilla täällä.

Vanha navetta avautuu taiteelle nytkin, kuten aiempinakin kesinä. Oman kylän kulttuuri eri vivahteineen saa aina vahvan paikan Puutikkalan putiikissa. Taiteiden viikonloppu tulee kesällä, myös historiamuisteloita voidaan järjestää. Vanhat tutut jutut pitävät kutinsa, mutta Hanna Ståhl on avoin myös kaikelle uudelle, joten toiveita saa reilusti esittää.

Tuore emäntä ylistää paikan sijaintia ja kauniita maisemia. Puutikkalaan pääsee monelta suunnalta vesistöjä pitkin, Pirkanmaan lisäksi aina Päijät-Hämeestä ja Kanta-Hämeestä asti.

Puutikkalan putiikki on toiminut vanhan maatilan päärakennuksessa sijaitsevassa liiketilassa, joka on ollut kyläkauppana 1960-luvulta lähtien. Välillä kaupanpito on ollut jäissäkin, mutta viime vuosina eloa on saatu hienosti kylään. Kesäasukkaita alueella on paljon.

– Putiikki on täällä kuin yhteinen olohuone. Ihmiset ovat paikan sydän, Hanna Ståhl kehuu.

Puutikkalan putiikissa voi törmätä kissaankin, jos hyvin sattuu. Nopeasti se kyllä sujahti piiloonkin. Kuva Milla Suikkanen.

Lue lisää:

Puutikkalan putiikissa vietettiin avajaisia uuden yrittäjän johdolla