Hyvä Pentti Tuominen, asiakkaille yhdistyminen ei näy

Kiitos Pentti Tuominen mietteistäsi Luopioisten OP:n ja Kangasalan OP:n yhdistymishankkeeseen liittyen. Luopioisten OP:n hallitus on asiaa käsitellyt ja monelta suunnalta tarkastellut jo useamman vuoden ajan. Viimeisen vuoden aikana olemme kuitenkin todenneet, että jos hyvä kumppani löytyy, aloitamme yhdistymisneuvottelut. Olemme Suomen neljänneksi pienin pankki, joka on urheasti sinnitellyt pankkimaailman myrskyissä. Vaikka taseemme on ollut ja on edelleen vahva, on tulevaisuuden näkymä sen verran epävarma, että asiakkaidemme, henkilöstön ja toimintaympäristön kannalta vastuullisen hallituksen tulee tehdä päätökset oikeaan aikaan.

Tien toiselta puolelta on kyllä tullut asiakasvirtaa, mutta totuus on, että valtaosa pankkimme tuloksesta syntyy hyvästä kasvusta huolimatta sijoituksista OP ryhmän keskusyhteisöön. Näin on ollut asian laita jo noin kymmenen vuoden ajan. Tiedossamme on, että matala korkotaso tuo haasteita tulevaisuudessa myös sijoitustoiminnan tulokselle, ja siten pankin kokonaistulokselle.

Olemme tuoneet meille tärkeät asiat esiin ja niihin on kumppanimme yhtynyt: Luopioisten konttorin säilyminen vuoteen 2027 (jopa siitä eteenpäin, jos se on liiketoiminnallisesti järkevää), pankin nimen säilyminen ja riittävä edustus uuden pankin hallinnossa. Asiakkaille yhdistyminen ei siis arjessa näy. Tutut virkailijat palvelevat ja tilit, kortit ja kaikki muu pankkitoiminta jatkuvat entiseen malliin.

Lisäksi saamme leveämmät hartiat vastaamaan toivottavasti vireään suuntaan kehittyvän talousalueemme tarpeisiin. Olemme kiitollisia, että huoli on esitetty ja tulemme panostamaan tiedottamiseen loppukesän ja syksyn aikana. Kaikissa yhdistymishankkeeseen liittyvissä mieltä askarruttavissa asioissa voi edelleen olla henkilökohtaisesti yhteydessä. Uskomme, että yhdessä olemme enemmän.

Outi Helminen-Järvinen,
Luopioisten OP,
hallituksen puheenjohtaja

Kommentointi on suljettu.