Lupaukset – helppo antaa ja lähes yhtä helppo rikkoa

Uutta vuotta on kulunut jo sen verran, että tälle vuodelle annetut lupaukset ovat joutuneet jo koetukselle ja osa jo rikottu. Monet toimivat varman päälle, eivätkä tee lupauksia ollenkaan.

Olemme elämässämme huomanneet, että lupauksia on helppo antaa ja melkein yhtä helppo rikkoa. Olemme pettyneet itseemme, kun emme ole lupauksiamme pitäneet ja lähimmäisiimme, kun eivät ole osoittautuneet luottamuksemme arvoisiksi.

Olisiko tänä vuonna aika tarttua Jumalan iankaikkisiin lupauksiin?

Vaikka Matt. 7:7: ”Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan.”

Ehkä hymyilet ja ajattelet, että noin helppoon en mene. Mutta ei tässä vielä kaikki. Joh.7:16,17: ”Jeesus sanoi heille: ’Se, mitä minä opetan, ei ole minun oppiani, vaan hänen, joka on minut lähettänyt.’”

Joka tahtoo noudattaa hänen tahtoaan, pääsee kyllä selville siitä, onko opetukseni lähtöisin Jumalasta vai puhunko omiani. Olisiko nyt aika tehdä vielä uusi lupaus eli luvata selvittää Jeesuksen opetuksen todellisuus ja sen merkitys juuri sinulle?

Jorma ”Jommu” Jussila

Erityisnuorisotyönohjaaja

Kangasalan seurakunta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?