Aukusti Koivisto julkaisi uuden singlen – kappale on jälleen muusikon itsensä tekemä

Pälkäneläisen Aukusti Koiviston uusi single ”Uuteen valoon” julkaistiin perjantaina 11. helmikuuta suoratoistopalveluissa sekä CD-singlenä. Kaihoisa kappale jatkaa hyväksi todetulla linjalla yhdistellen vaikutteita suomalaisesta iskelmästä ja amerikkalaisesta juurimusiikista. Viime kesänä julkaistun radioissakin paljon soineen kappaleen ”Jäädä saanhan vierelles sun” tapaan uusi single on myös täysin Koiviston omasta kynästä lähtöisin.

– Ensimmäisen omatekemän julkaistun kappaleen vastaanotto kaikkine radiosoittoineen rohkaisi jatkamaan omien laulujen kirjoittamista. Tämä single edustaa tyylini reippaampaa puolta ja äänitteelle saatu tunnelma on mielestäni mukavan erilainen ja usvainen, Koivisto kertoo.

Aukusti Koivisto on 25-vuotias muusikko, jonka albumit ”Sinisen talon seinustalla” ja ”Matkalla sinne jonnekin” ovat niittäneet menestystä viime vuosina suomalaisessa iskelmäkentässä. Albumit ovat keränneet suoratoistopalveluissa yli miljoona striimausta, ja osa kappaleista on ollut ahkerassa radiosoitossa muun muassa Yleisradion taajuuksilla. Viimeisin single ”Jäädä saanhan vierelles sun” esitteli albumeilla esiintyneen suuren yhtyeen sijaan pienemmän kokoonpanon.

– Uusi single on tehty jälleen oman bändini kanssa, joka odotteleekin jo kuumeisesti paluuta keikoille. Pienellä porukalla tekemisessä on oma hienoutensa ja yhteissoittomme on kehittynyt koronatauon aikana kovasti, Koivisto toteaa.

Koiviston bändiin kuuluvat Arttur ”AT” Teränen (kitarat ja taustalaulu), Juho Eskola (basso & kontrabasso) sekä Eero Sampolahti (rummut & taustalaulu).

Lue myös:

Aukusti Koiviston oma kappale nousi heti hitiksi – insinööriopiskelija ei haikaile laulukilpailujen perään