Uuden kirpputorin pitäjä arvostaa pikkupaikkakunnan ystävällisyyttä ja sydämellisyyttä – ”Pääkaupunkiseudulla mennään vähän kuin laput silmillä, täällä tulet nähdyksi eri tavalla”

Reija Rasinkangas toivoo, että pälkäneläiset ottavat Onkkaalan Onni -kirpputorin omakseen.

Onkkaalan Onni aloittaa Pälkäneellä maanantaina 4. huhtikuuta, jolloin vietetään kirpputorin avajaisia Onkkaalantie 43:ssa.

– Ihan mukavasti on pöytiä ja varailtu, huikkaa kirpputoriyrittäjä Reija Rasinkangas.

Ajatuksena on lähteä pyörittämään itsepalvelukirpputoria. Asiakas vuokraa pöydän, hinnoittelee tuotteet ja pitää pöytää esimerkiksi viikon tai pari. Myytäväksi voi tuoda vaatteita, astioita ja erilaista kodin irtaimistoa. Rasinkankaan mukaan mitä vaan periaatteessa, mutta huonekaluille ei juurikaan ole tilaa.

– Ajatuksena olisi saada tänne myös niin sanottu ”äijäpuoli”, eli jos vaikkapa omistaa useampia porakoneita, voi tuoda niitä myyntiin nurkista pölyttymästä. Tai ei porakoneen omistaminen välttämättä sukupuolta katso.

Reija Rasinkangas alkoi pohtia, ettei Pälkäneellä ole kirpputoria. Kangasalle ja Valkeakoskelle on kuitenkin matkaa.

Sopiva tila löytyi vuokranantajan ehdotuksesta. Rasinkangas on vuokralla Anu ja Timo Setälällä, jotka myyvät ja ostavat käytettyjä suurtalouskeittiö- ja ravintolalaitteita. Tiloissa on valmiiksi paljon ravintola-astiastoa. Sitäkin on tarkoitus myydä. Myöhemmin saattaa tulla vuokrauskin kyseeseen.

Kirpputorin rinnalla myytävänä on myös erilaista ravintola-astiastoa. Astioiden vuokrauskin voi tulla myöhemmin kyseeseen.

Arvostaa rauhaa

Reija Rasinkangas, 47, muutti puolison perässä neljä vuotta sitten Pälkäneelle. Hän arvostaa ystävällisyyttä, sydämellisyyttä ja palvelualttiutta pikkupaikkakunnalla.

– Pakko sanoa, että pääkaupunkiseudulla mennään vähän kuin laput silmillä. Täällä tulet nähdyksi eri tavalla, etkä ole kasvoton.

Vapaa-ajalla kädentyöt kiehtovat. Kaksi kissaa ja neljä koiraa pitävät myös huolen aktiviteeteista uusioperheessä.

Rasinkangas pyörittää kirpputoria arkipäivisin ja lauantaisin. Pienimuotoinen kahviokin paikkaan tulee, ja kesällä saa jäätelöä. Kirpputoriyrittäjällä on kokemusta aina sosiaalialalta kahvila- ja myyntityöhön kuin laivasiivoukseenkin.

Onni sopi hyvin kirpputorin nimeksi. Kun myyjä saa tuotteensa eteenpäin, hän on onnellinen. Ostaja iloitsee tehdessään löydön. Kierrätys on myös ekologista, joten myös ympäristö kiittää.

Ajatuksena on lähteä pyörittämään itsepalvelukirpputoria. Asiakas vuokraa pöydän, hinnoittelee tuotteet ja pitää pöytää esimerkiksi viikon tai pari.
Reija Rasinkangas toivoo, että ihmiset tulevat tutustumaan tiloihin. Paikalla on jo valmiiksi myytävää.
Paikkakin kirpputorille löytyi sopivasti.

Kommentointi on suljettu.