Pälkäneläinen Anu Nummela ajoi moottoripyöräilyn SM-cross countryssa mestariksi

Pälkäneläinen Anu Nummela ajoi Suomen mestariksi moottoripyöräilyn naisten cross countryssa eli kestävyysmotocrossissa. SM-kulta on historiallinen, sillä naiset saivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomen mestaruus -arvon enduron, motocrossin ja cross countryn sarjoihin. Aiemmin ne ovat olleet Suomen cup -arvoja.

Sarja käsitti viisi osakilpailua. Ensimmäinen kilpailu ajettiin 16. huhtikuuta, ja kauden päätöskisa oli 1. lokakuuta Kiteellä. Nummelan sijoittui osakilpailuissa ensimmäiseksi, neljänneksi, toiseksi, kolmanneksi ja toiseksi.

– Kolmas osakisa Asikkalassa oli myös toinen cross countryn Euroopan cupin osakilpailu. Ensimmäinen oli Liettuassa, jossa en ollut mukana. Hiukan tynkä sarja siis oli, mutta siitä tuomisena oli Euroopan cupin pronssi hyvin menneen Suomen osakilpailun vuoksi. Päätavoitteeni oli kuitenkin tuo SM-sarja, Nummela mainitsee.

Kangasalan moottorikerhoa edustava Nummela ajoi myös enduron SM-sarjan, jossa hän sijoittui kuudenneksi.

Lue myös:

”Kurakelillä ei aina paljon naurata” – Anu  Nummela ajoi mitalisijoille enduron ja cross countryn Suomen cupeissa

Edessä suuri – ja toivottavasti myös luminen – seikkailu