Luopioisista maailmalle lähtenyt Joonas Soukkio valittiin Suomen opiskelijakuntien liiton puheenjohtajaksi – ”Tämä on yksi elämäni hienoimmista ja ihanimmista hetkistä”

Suomen opiskelijakuntien liiton – Samokin – hallitus ensi vuodelle on valittu. Liiton puheenjohtajaksi valittiin Joonas Soukkio Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamkosta.

Luopioislähtöinen Soukkio on liiketalouden opiskelija ja toiminut tänä vuonna opiskelijakuntansa hallituksen puheenjohtajana.

– Tämä on yksi elämäni hienoimmista ja ihanimmista hetkistä. Vuonna 2023 aion tehdä kaikkeni, jotta eduskuntavaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa tehdään kauan kaivattuja sekä kriittisiä parannuksia opiskelijoiden toimeentuloon ja hyvinvointiin, vastavalittu Soukkio kertoo Suomen opiskelijakuntien liiton tiedotteessa.

Torstain ja perjantain aikana liittokokous on hyväksynyt muun muassa toimintasuunnitelman ja talousarvion ensi vuodelle sekä liiton uuden poliittisen ohjelman.  Uusi hallitus aloittaa työskentelynsä tammikuussa liiton toimistolla Helsingissä.

Suomen opiskelijakuntien liitto on ammattikorkeakouluopiskelijoiden opiskelija- ja edunvalvontajärjestö, johon kuuluu kuuluvilla 23 opiskelijakunnalla on yhteensä noin 56 000 jäsentä.

Joonas Soukkio. Kuva: Ilona Suuronen.

 

Lue myös:

Kaksinkertaisesti valmistunut