Postilakko meni, mutta digikehitys ja kampanja jäivät

Sydän-Hämeen Lehden näköislehti on tällä viikolla ilmaiseksi luettavissa verkossa osoitteessa shl.fi/pureudupaikallisiin. Taustalla on muutama vuosi sitten Uutismedian Liitossa alkunsa saanut kampanja, joka syntyi spontaanisti yli sadan paikallismedian avattua sisältönsä kaikkien luettavaksi postilakon seurauksena. Tällä viikolla posti – toivottavasti – kulkee, mutta positiivista palautetta keränneestä kampanjasta on haluttu pitää kiinni.

Minne paloautot olivat matkalla torstai-iltana? Mitä maksutonta puuhaa lapsiperheelle seudulta löytyy viikonloppuna? Jos haluaa olla perillä paikallisista uutisista, paikallismedian seuraaminen antaa siihen hyvän mahdollisuuden.

Moni uudelle paikkakunnalle muuttajakin lähestyy mahdollista uutta kotikuntaansa juuri paikallislehden sivujen kautta: miltä kyseinen kunta vaikuttaa asuinpaikkana? Miten vireää on sen harrastus- ja tapahtumatarjonta tai eri toimijoiden aktiivisuus? Myös paikallisten yritysten ilmoitukset ovat yksi median tärkeistä sisällöistä – niistä näkee, mitä kaikkea meiltä ja naapurista on saatavilla, mistä ja mihin hintaan.

Paikallisista asioista kannattaa olla kiinnostunut myös silloin, kun itse ei ole aktiivinen tekijä Pälkäneellä tai Kangasalla vaan käy kotona lähinnä nukkumassa. Harva ottaa lapset mukaansa lähtiessään aamulla naapurikaupunkiin tai -kuntaan töihin – useimmat jättävät heidät kotia lähimpiin päiväkoteihin ja kouluihin, joiden asioita paikallislehdissä seurataan usein tiiviisti.

Viikoittaisen näköislehden lisäksi Sydän-Hämeen Lehti tarjoaa lukijoilleen digimaailmassa uutisvirran, joka lehden kotisivuilla päivittyy vuoden jokaisena päivänä – vuosittain yli 3000 artikkelin verran. Uutisvirrasta löytää tälläkin viikolla ne jutut, jotka syystä tai toisesta eivät paperilehden sivuille ehtineet, mahtuneet tai videoiden tapaan esitysmuodoltaan taipuneet. Näihin artikkeleihin tilaajat pääsevät kiinni helposti myös lehden oman sovelluksen kautta.

Tällä viikolla saat katsauksen paikallisesta menosta Sydän-Hämeessä osoitteessa shl.fi/pureudupaikallisiin, vaikka et paikallislehden tilaaja olisikaan. Se ei maksa mitään.