Jouluaika alkaa perjantaista – Onkkaalasta käynnistyy kyliin levittäytyvä joulunavausten sarja Pälkäneellä

Viikonloppuna kellot käännetään Pälkäneellä jouluaikaan. Joulunavaustapahtuma tuo jouluista ohjelmaa ja yritysten jouluhenkisiä tarjouksia ensin perjantaina Onkkaalaan ja heti perään lauantaina Luopioisten kirkonkylälle.

Perjantaina joulunavauksen ensi tahdit otetaan paikallisissa liikkeissä jo päivällä, ja esimerkiksi K-Supermarketilla tarjoillaan joulupuuroa kello 11.30 alkaen. Päivän aikana Nuijantalolla on paljon ohjelmaa: iltapäivällä kello 15 käynnistyy joulutori, joka jatkuu iltaseitsemään asti ja yläkerrassa MLL järjestää lasten maksuttoman askartelupajan kello 16.30–19.

Kunnanjohtaja Pauliina Pikka avaa joulunajan ja tuo kunnan joulutervehdyksen Nuijalle kello 17.30 alkaen. Samassa yhteydessä julkistetaan Vuoden pälkäneläinen 2022. Joulumuori on paikalla Nuijantalolla puoli kuudesta alkaen mutta siirtyy iltaseitsemäksi torille, jossa esiintyy Jaana Ketolan luotsaama tonttujen tanssiryhmä.

Joulumusiikkia on ilmassa paitsi torilla myös sitä ennen ja sen jälkeen Nuijantalolla. Hyvät naiset ja herrat -yhtye laulaa joululauluja noin kello 18, ja illan päätteeksi mikrofoni on vapaa muillekin kello 19.30 jälkeen alkavassa joulukaraokessa.

Lauantaina Luopioisissa päivä alkaa koululla pidettävillä joulumyyjäisillä ja musiikkikahvilalla puoli kymmeneltä. Perinteiseen tapaan puoliltapäivin torilla nähdään joulupukki, yrittäjien ja seurakunnan tervehdys sekä joulukuusen valojen sytytys. Sen jälkeen joulunavausta jatketaan ainakin maa- ja kotitalousnaisten joulupuuron tuoksuisessa Pytingissä ja Mikkolan Navetalla, jossa järjestetään myös joulumyyjäiset.

Sunnuntaina 27.11. ovat vuorossa Rautajärven joulumyyjäiset Rautahovissa kello 11–14, ja Aitooseen jouluhenki laskeutuu joulukauden avajaisissa perjantaina 2. joulukuuta kello 18–20. Lauantaina 3. joulukuuta vietetään puolestaan muun muassa Kuohijoen pikkujoulua Veparin kahviossa kello 16–18.

 

Joulun ihmeellä hyväntekeväisyyttä

Joulunavauksen osana Onkkaalassa järjestetään tänä vuonna Joulun ihme -hyväntekeväisyystempaus. Paikallisten kivijalkayrittäjien ideoiman tempauksen tarkoituksena on tarkoituksena tarjota eväitä jouluun myös niihin koteihin, joissa joulun tuoma taloudellinen menoerä tekee juhlan vietosta vaikeaa tai jopa mahdotonta.

Joulun ihmeessä paikalliset yrittäjät lahjoittavat yhdessä kolmeen pälkäneläiskotiin jouluaiheisen lahjasäkin, joista yksi varustellaan etenkin lapsiperhettä ajatellen.

Voit vinkata tempausväelle, kenellä olisi tarve Joulun ihme -joulusäkille. Jätä vinkkisi oheisen sähköisen lomakkeen avulla tai käy pudottamassa se paperilapulla Sydän-Hämeen Lehden toimituksen postiluukusta 15.12. mennessä. Jos jätät ehdotuksesi paperilla, muista laittaa mukaan paitsi perustelu myös vinkinantajan yhteystiedot.