”Tosi hyvä lehti”, tuumasi Linda Viertola – tettiläinen löysi Sydän-Hämeen Lehden arkistosta lehden numeron omalta syntymäpäivältään

Sydän-Hämeen Lehdessä tet-harjoitteluaan suorittava kahdeksasluokkalainen Linda Viertola silmäilee uteliaisuudesta läpi lehden vuoden 2008 vuosikertaa. Toukokuun kohdalla selaaminen hidastuu – käsiin osuu numero, joka on päivätty tismalleen Viertolan syntymäpäivälle.

Päivän lehdessä kerrotaan Sappeenvuoren näkötornihankkeesta, Mikkolan Navetan avajaisista ja kirjailija Tuula Kallioniemen ajatuksista hänen kuultuaan kunnan haluavan nimetä uuden kirjastoautonsa Kotikujan Konstaksi. Lukijan huomio kiinnittyy myös muuhun.

– Kivoja ilmoituksia, ja sarjis oli kiva, Viertola tuumaa ja miettii yhden jutun innoittamana myös Pälkäneen ampumaradan tilannetta.

Nykyisin hän katsoo paperilehdestä aina ensin etusivun ja jo vuonna 2008 toukokuussa kakkossivulla komeilleen Ralph-sarjakuvan. Sen jälkeen hän etenee muihin sisältöihin. Jossakin vaiheessa lehdenlukujärjestys oli hieman erilainen.

Vuoden 2008 lehdestä löytyy hauska yksityiskohta myös silloisen tv-ohjelmalistauksen puolelta. Se ei ole Muumilaakson tarinoita tai sunnuntaiaamuinen Sanapeli-ohjelma.

– Hupsisen perhe -sarjassa sunnuntain jakson nimenä on ”Päivä ilman Lindaa”.

Linda Viertola oli tet-harjoittelijana Sydän-Hämeen Lehdessä. Ennen juttukeikalle lähtemistä ja taittopuuhia hän ennätti tutustua myös lehden vuosikertoihin.