Anna Tapion koulusta kaksi nuorten harjoitusyritystä Helsingin finaaliin – tuomaristo kehui molempia muun muassa siitä, että niillä on aitoa kaupankäyntiä

Aitoolaisesta Anna Tapion koulusta ylsi kaksi nuorten harjoitusyritystä finaaliin Pirkanmaan Uskalla yrittää -kilpailusta. Parhaaksi perusasteen yritykseksi valittiin Elhi, joka myy käsintehtyjä käsityö- ja kuvataide tuotteita. Tuotteet on tehty luonnonläheisillä väreillä ja ajan kanssa. Yritys tekee sekä valmiita tuotteita että tilaustöitä.

Tuomaristo kehui Elhiä siitä, että sillä on aitoa myyntiä ja oma verkkokauppa. Tuomaristo kiitti myös selkeää työnjakoa, valmista kokonaisuutta ja kiertotalousnäkökulmien huomiointia.

Parhaaksi tuotteeksi valittiin Anna Tapion koulun Mariskuun valmistamat korut. Yritys valmistaa käsintehtyjä koruja esimerkiksi makramelangasta, Fimo-massasta ja kierrätysmateriaaleista. Mariskuu valmistaa muun muassa korvakoruja, avainnauhoja ja avaimenperiä.

Tuomaristo kiitti yrityksen valmista kokonaisuutta: hinnoittelua on mietitty, yritys markkinoi tuotteitaan ja sillä on aitoa kaupankäyntiä. Kaikki yrityksen tuotteet tehdään kierrätysmateriaaleista. Visuaalisuus on vaikuttavaa, ja kierrätysmateriaalit näkyvät myös tuotteiden esillepanossa. Yrityksessä on “putiikintuntua”.

Mukana kymmenen oppilaitosta

Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -tapahtumakokonaisuudessa Tampereen aluetapahtumaan osallistui keskiviikkona 15. helmikuuta yhteensä 47 nuorten perustamaa harjoitusyritystä (NY-yritystä) ja yli sata nuorta. Yritysmaailman asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsi kilpailuun osallistuneiden joukosta seitsemän yritystä, joiden tie jatkuu huhtikuussa Helsingissä järjestettävään finaaliin. Yläkoulun ja toisen asteen opiskelijat esittelivät yritystensä tuotteita ja palveluita Uskalla Yrittää -tapahtumassa kauppakeskus Koskikeskuksessa.

Tampereen tapahtumaan osallistui nuoria kymmenestä oppilaitoksesta: Anna Tapion koulusta Pälkäneeltä, Harjuniityn koulusta Nokialta, Kalevan lukiosta Tampereelta, Nokian lukiosta, Pikkolan koulusta Kangasalta, Tampereen palvelualan ammattiopisto Saskysta, Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta, Urjalan yhtenäiskoulusta, Varalan Urheiluopistosta Tampereelta ja Ylöjärven lukiosta.

Uskalla Yrittää -kilpailun finaali järjestetään 18.–19.4.2023 Helsingissä. Finaalissa palkitaan nuorten harjoitusyrityksiä useissa eri kategorioissa ja valitaan parhaat NY-yritykset edustamaan Suomea kesällä 2023 järjestettävässä Euroopan mestaruuskilpailussa ja Gen-E-tapahtumassa.

Uskalla Yrittää on Suomen merkittävin nuorten yrittäjyystapahtuma ja voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämä kokonaisuus. Vuonna 2023 aluetapahtumiin ympäri Suomen osallistuu yli tuhat yläkoululaista ja toisen asteen opiskelijaa, jotka ovat perustaneet kuluvan lukuvuoden aikana harjoitusyrityksen Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa.

Lue myös:

Kierrätyskoruja, loitsupulloja ja hyviä bisnespuheita – Anna Tapion koulun 9-luokkalaiset järjestivät yritysmessut