EU-direktiivi romahdutti monen kodin arvon

Euroopan unionin hiljattain hyväksymä energiatehokkuusdirektiivi uhkaa satojen tuhansien omakotitalouksien tulevaisuutta. Kymmenen vuoden aikana noin puolet maamme 1,2 miljoonasta omakotitalosta vaatii mittavia energiatehokkuutta parantavia peruskorjauksia.

Nämä remontit uhkaavat tehdä erityisesti syrjemmällä asuvien ihmisten tärkeimmän omaisuuserän, oman kodin, arvottomaksi. Jos katsotaan esimerkiksi 50 000–100 000  euron arvoisia taloja hieman kauempana taajamista, niin kuka enää investoi sellaisen hankintaan, jos luvassa on lähivuosina vastaavan suuruinen energiatehokkuutta parantavien remonttien suma?

Meidän on pikaisesti lisättävä voimavaroja Eurooppa-tason vaikuttamiseen sen varmistamiseksi, että maamme erityispiirteet sekä kansakuntamme kokonaisuutena toteuttamat investoinnit muun muassa tuulivoimaan huomioidaan kompensoivana elementtinä. Näin estetään satoja tuhansia omakotitaloasukkaita uhkaavan tragedian toteutuminen.

 

Jussi Haavisto

eduskuntavaaliehdokas (kok)

Kommentointi on suljettu.