Heikki Penttilän porkkanarieska taas voitokas – rieskojen sarjassa SM-kultaa

Aitoolaisen Penttilän tilan rieskat ovat taas menestyneet artesaaniruoan SM-kilpailuissa. Rieskojen sarjassa Rovaniemellä Heikki Penttilän porkkanarieskat voittivat kultaa.

Tuomaristo arvioi tuotteiden ulkonäköä, koostumusta, tuoksua ja ennen kaikkea makua. Heikki Penttilän voittajatuotetta tuomaristo kuvaili muun muassa seuraavin sanoin: ”Sievä pikkurieska, jolle porkkana antaa pirteästi makua ja väriä – mahtava tuote.” ja ”Mukavan pehmeä ja hyväntuoksuinen. Porkkana maistuu hyvin. Varma tuote ostoskoriin.”

Artesaaniruoan SM-kilpailut on tarkoitettu pienille ruoka- ja elintarvikealan yrityksille, jotka jatkojalostavat elintarvikkeita paikallisista, kotimaisista raaka-aineista käsityömäisesti, ilman lisäaineita.

Artesaaniruoan SM-kilpailut järjestettiin jo 8. kertaa – nyt ensimmäisen kerran Lapissa Rovaniemellä 17.–19. lokakuuta. Kilpailu oli avoin yrittäjille Suomesta, Ruotsista ja Norjasta, ja vuoden erityisteemana oli arktinen artesaaniruoka.

Heikki Penttilä on aiemminkin napannut lukuisia palkintoja. Viimeksi keväällä hänelle myönnettiin Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinto.

 

Lue lisää:

Heikki Penttilälle myönnettiin Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinto – tunnustus kotimaisten raaka-aineiden ja perinneruokien tunnettuuden lisäämisestä

Heikki Penttilä voitti porkkanarieskalla oman sarjansa artesaaniruoan SM-kilpailussa – ”siltä näyttää, että kultaa tuli”