Isommat saappaat vetivät puoleensa – K-Supermarket Kangasalan kauppias näkee laajentuvassa kaupassa suuren potentiaalin

K-Supermarket Kangasalan kauppiaana aloittanut Lauri Somervuori odottaa kaupan laajennusta innolla. Lisätilalle on suuri tarve.

K-Supermarket Kangasalan uusi kauppias Lauri Somervuori ottaa vieraan hymyillen vastaan. Työt hän aloitti marraskuun ensimmäisenä päivänä, ja pääsi aika pian ottamaan vastaan joulun ja juhlakauden kauppakuviot.

– Mukavalta ja mielekkäältä on tuntunut alku. Olen jo päässyt tutustumaan asiakkaisiin ja pätevään henkilökuntaani.

Kun Somervuorelle tarjoutui mahdollisuus vaihtaa isompaan kauppaan kehittyvän Kangasalan ytimessä, hän ei epäröinyt tarttua siihen. Isomman kaupan haasteet vetivät puoleensa tulevine remontteineen ja laajennuksineen.

Tampereella hän toimi K-Market Amurin ja Puuvillatehtaankadun K-Marketin kauppiaana seitsemän vuotta.

– Heti on huomannut, että täällä on paljon rauhallisempaa. Tampereen keskustassa lieveilmiöitä, kuten varastelua, ilmeni päivittäin. Vähän se alkoi jo tympiäkin.

Kangasalla hän pyrkii kuuntelemaan mahdollisimman paljon asiakkaiden toiveita. Paikallista pyritään suosimaan ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan paikallisten pienviljelijöiden tuotteita.

Remontissa mahdollisuus

Somervuori odottaa innoissaan remonttia, koska sille on iso tarve. K-Supermarket Kangasala on auttamatta tiloiltaan liian ahdas. Remontin pitäisi alkaa tämän vuoden puolella, ja laajennustyömaan on tarkoitus olla valmis vuoden 2025 syksyllä.

– Uudet tilat mahdollistavat paljon laajemmat valikoimat ja palvelutarjonnan kehittämisen. Myymäläneliöitä on nyt 1100 ja remontin valmistuttua noin 1800.

Lauri Somervuori, 41, ei ota kantaa kaupan tulevaisuuteen tarkemmin. Supermarkettina kauppa joka tapauksessa laajenee.

– Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo. Näen itseni pitkään paikkakunnalla.

Kauppias pyrkii olemaan arkisin kaupalla. Hän asuu uusperheineen Hämeenlinnassa, josta on kotoisinkin. Nyt työmatkakin vähän lyheni, noin 40 minuuttia menee ajomatkassa kaupalle.

K-Supermarket Kangasalan kauppias Lauri Somervuori vaihtoi Tampereen keskustakauppojen luotsaamisen Kangasalaan.

Kauppias on moniosaaja

Lauri Somervuori näkee Kangasalan ydinkeskustan kehittämisen ja elävöittämisen merkittäväksi myös kaupanpidon näkökulmasta. Vetovoimaisuus on kaikkien etu. Tällä hetkellä kaupassa on parikymmentä vakituista työntekijää satunnaisten apukäsien lisäksi, ja tarve kasvaa tulevaisuudessa.

– Motivoituneille henkilöille ja opiskelijoille on aina kysyntää.

Somervuori oli itse 15-vuotias, kun pääsi kauppaan kesätöihin. Hän opiskeli tietoliikennealaa Hamkissa, mutta kaupanala vei mennessään, ja opinnot jäivät. Vuonna 2008 hän pääsi kauppiasvalmennukseen silloisen esimiehen suosituksesta, ja on nyt sillä tiellä.

– Kaupanala on niin monipuolinen. Kauppiaana moniosaaminen korostuu. Se on vähän sellaista taiteilua, kun on henkilökunta, asiakkaat, tuotteet, laitteet ja kannattavuus. Kaikista näistä pitää olla perillä.

Vapaa-aikana kotona touhuaminen lasten kanssa on mielekästä. Liikkuminen on henkireikä. Näin talvella lumilautailu kiehtoo.

– Toivon, että saan pidettyä kaupan hyvässä kunnossa ja pääsen vielä paremmin sisään kaikkeen täällä, Lauri Somervuori kiteyttää.

Työn vastapainona kauppias Lauri Somervuorelle toimivat uusperhearki ja ulkona liikkuminen.

 

Lue lisää:

Lauri Somervuori aloittaa K-Supermarket Kangasalan kauppiaana marraskuussa