Willa Pinteleen uniikki kohde myynnissä – yrittäjä lopetti matkailutoiminnan Pälkäneellä

Willa Pintele on ollut myynnissä vuoden alusta. Matti-Pekka Falck korostaa, ettei koko tila ole myynnissä, ainoastaan tilan rakennuskanta ja tontit niiden ympärillä.

Uotilan tilan rakennukset ovat olleet myynnissä vuoden alusta. Myynti tuli ajankohtaiseksi, kun toissakesänä aloittanut matkailualan B&B Willa Pintele lopetti joulukuussa toimintansa. Se oli vuokralla tiloissa.

– Yrittäjä päätyi lopettamaan matkailutoiminnan, Willa Pinteleen omistava Matti-Pekka Falck kertoo.

Tila on ollut saman suvun omistuksessa yli 300 vuotta. Kyseessä on yksi Pälkäneen vanhimpia kantatiloja. Viimeisen 20 vuoden aikana paikkaan on käytetty paljon rahaa, mutta nyt on aika antaa se jonkun muun hoidettavaksi.

– Rakennusten ylläpito on aikaa vievää. Omat lapseni eivät ole kiinnostuneet jatkamaan, joten on pakko katsoa tosiasioita silmiin. Itse olen 53-vuotiaana matkalla kohti työnteon vähentämistä, joten vaimon kanssa tulimme tähän lopputulokseen.

Kangasalta kotoisin oleva Matti-Pekka Falck avasi paikan vuonna 2005 kokous- ja elämyskeskuksena. Painotukset ovat vuosien aikana vaihdelleet juhlapaikasta matkailuun. Sittemmin hän on vuokrannut paikkaa yrittäjille.

Pinteleen rannan saunakylässä on tavallisen saunan lisäksi savusauna sekä palju ja grillikota.

Kodiksi tai yritykseksi

Päärakennus on aikanaan muutettu asuinrakennuksesta kokouspalvelu- ja majoitusrakennukseksi. Paikka taipuu kodiksi tai yritykseksi tai sekä kodin että yrityksen yhdistelmäksi.

– Jos sen haluaa muuntaa takaisin asuinkäyttöön, tämä on huomattavasti helpompaa kuin toisinpäin.

Tampereella asuvan Falckin mukaan kyselyjä on tullut, mutta ei mitään vakavasti otettavia – kyseessähän on rantatontit mukaan lukien lähes hehtaarin kokonaisuus kiinteistöineen.

Esimerkiksi Sappee on paikasta 30 kilometrin päässä, ja talviasumiseenkin päärakennus ja yksi piharakennuksista soveltuu. Kaikki majoitustilat ovat talvilämpimiä.

– Paikka on tosi uniikki. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana tällaisia ei ole tullut myyntiin juuri missään Pirkanmaalla.

Falckilta on kysytty, mihin 995 000 euron hintapyyntö perustuu. Hän muistuttaa, että valmiita sisätiloja on niinkin paljon kuin 600 neliön verran. Tällaisia kohteita ei juurikaan alle miljoonalla eurolla myydä.

Grillikodan tunnelmaa.

Työnteko ei lopu

Matti-Pekka Falck myi kuusi vuotta sitten maanrakennus- ja koneurakointinsa Tampereen Veralle, ja toimii nyt itse Veran johtoryhmässä ja yksikön päällikkönä.

– Olen tehnyt 35 vuotta jatkuvasti töitä enkä nytkään lopeta työntekoa, mutta vähennän pikkuhiljaa. On tullut aika ajatella myös omaa itseään.

Falck tuli koronan aikana julkisuuteen siitä, että hän antoi vuokria anteeksi Willa Pinteleen edelliselle vuokralaiselle ja haastoi muitakin yrittäjiä toimimaan samoin. Tämä oli tavallaan win–win-tilanne: vuokralainen selvisi koronan yli eikä omistajana itse menettänyt hyvää vuokralaista.

Myöhemmin koronan jälkeen monilla ei kuitenkaan enää ollut edellytyksiä jatkaa. Näin kävi silloisellekin vuokralaiselle kurimuksen jälkeen.

 

Lue lisää:

Tinja Tamminen siirtyi Ylläkseltä Pälkäneelle pyörittämään B&B Willa Pintelettä, jonka erikoisuutena ovat glamping-teltat – katso kuvat uudistetusta Willa Pinteleestä

Willa Pintele etsii uutta yrittäjää