Töissä hyvä meininki – työkavereiden kemiatkin loksahtavat hyvin yhteen Pälkäneen Löytötexissä

Pääsiäisrekvisiitan asettelu sujuu kaksikolta Terhi Silvennoinen (etualalla) ja Hanna Laitinen kuin tanssi. Sitä paitsi se on hauskaa.

Terhi Silvennoisen voi sanoa olevan konkari Pälkäneen Löytötexissä. Hän aloitti rakennuksessa työt 1990-luvun lopussa silloisen Salen aikaan. Välillä hän piipahti Löytötexin viereisissä tiloissa, kunnes taas palasi tuttuun kiinteistöön myymälän muutettua laajennettuihin tiloihin.

Hanna Laitinen on työskennellyt Löytötexissä viime toukokuusta, kun hän tuli tekemään opintovapaan sijaisuutta. Kova halu olisi jatkaa työssä.

– Hanna on oikea moniosaaja, Terhi Silvennoinen kehuu työkaveria.

Työkokemusta onkin kertynyt monesta eri paikasta. Hanna Laitinen nauraakin, että hänet tunnetaan kylillä hyvin. Hän piti kymmenen vuotta R-kioskia, sittemmin on tullut työskenneltyä K-raudassa ja Nisukahvilassakin tuuraajana. Sisustusalan ammattitukintokin tuli hankittua.

– Tässä on kiva, kun on tiimi koko ajan. Meillä on mukava porukka, Hanna Laitinen kehuu.

Terhi Silvennoisen, 63, ja Hanna Laitisen, 46, kemiat synkkaavat hyvin yhteen. Pääsiäisrekvisiitan laitto luontuu käden käänteessä yhdessä. Tuotteiden esillepano onkin tärkeässä roolissa.

Hanna Laitisen ja Terhi Silvennoisen kemiat loksahtivat heti yhteen. Toisen kanssa on mukavaa paiskia töitä.

Monipuolisuus parasta

Kaupassa on paljon töitä, jotka toistuvat päivästä toiseen. Kuorman purku on yksi sellainen. Siihen voi upota paljonkin aikaa. Siistiminen toistuu tämän tästä.

– Pidän siitä, kun sesongit vaihtuvat. Koko ajan on tekemistä eikä aika käy pitkäksi. Työpäivä menee nopeasti, Hanna Laitinen kehuu.

Terhi Silvennoisen työpäivä on kello 9.45–18.15. Hanna Laitisella päivät vaihtelevat, ja ne voivat kestää kuudesta kahdeksaan tuntiin.

Parivaljakon mielestä töihin ei ikinä ole tylsää tulla. Toki joskus voi Terhi Silvennoisen mukaan tuntua siltä, että olisikin mukavampi olla kotona. Mutta kun on töissä, kaikki sujuu.

Kun kysyy, onko mitään hankalaa asiaa töihin liittyen, naiset naurahtelevat hyväntahtoisesti toisiinsa katsoen.

– No, asiahan on niin, etten osaa viikata vaatteita. Terhi on kyllä yrittänyt opettaa. Paidat ovat kauhistus, housut jotenkin menee, Hanna Laitinen tunnustaa.

– Kyllä sinä vielä opit, Terhi Silvennoinen rohkaisee.

Vaatteiden viikkaaminen ei kuulu Hanna Laitisen vahvoihin osaamisalueisiin, mutta Terhi Silvennoinen vakuuttaa sen vielä joskus sujuvan. Tähänkin naiset suhtautuvat lämpimällä huumorilla.

Palaute lämmittää

Se, mikä työssä erityisesti korostuu, on asiakaspalvelu. Sen pitäisi oikeastaan tulla luonnostaan, vaikka sitä jonkin verran ehkä pystyy opettelemaan.

– Eniten lämmittää juuri asiakkailta saatu palaute. Tämä auttaa jaksamaan ja saa hyvälle tuulelle.

Moni asiakas tykkää tulla juttusille tutun myyjän kanssa. Ihmiset purkavat myös sydäntään.

– Olen ollut vähän yllättynytkin siitä, miten ihmiset uskoutuvat huolistaan ja murheistaan. Moni on vuosien saatossa kertonut hyvinkin henkilökohtaisia asioitaan, Terhi Silvennoinen miettii.

Niin Terhi Silvennoista kuin Hanna Laitista hiukan mietityttää uuden Tokmannin tulo Pälkäneelle. He pitävät sitä silti hyvänä lisänä tarjonnalle, koska tuotteet kuitenkin eroavat toisistaan.

– Kyllähän se antaa lisäbuustia omaan työhön, kun tulee kilpailua, Hanna Laitinen pohtii.

Molemmat korostavat, että asiakkaista kaikki riippuu – elinvoima myös keskustassa Pälkäneen sydämessä on jokaisen etu.

Hanna Laitinen ja Terhi Silvennoinen kehuvat työpäivien menevän nopeasti. Asiakkailta saatu hyvä palaute lämmittää mieltä.
Välillä jutellaan asiakkaiden kanssa.

Tässä juttusarjassa Sydän-Hämeen Lehti esittelee paikallisia ihmisiä työnsä äärellä.

Lue aiemmin sarjassa julkaistut jutut:

Ninni Palomurto on oppinut toimimaan ruuhkankin iskiessä – ”Tärkeintä on pitää homma kasassa kiireestä huolimatta”

Ritva Majala ilahtuu, kun pystyy auttamaan asiakasta löytämään etsimänsä – työ on aikamoista salapoliisityötä, välillä joutuu teippauspuuhiinkin

 

Venni Nikkasen luontevuus paistaa kassalla läpi