Mitä ottaa mukaan ensimmäiselle telttaretkelle?

Kun suunnittelet ensimmäistä telttaretkeä, on tärkeää miettiä tarkkaan, mitä ottaa telttaretkelle mukaan. Et halua kantaa mukana turhaa tavaraa, mutta haluat kuitenkin varmistaa, että otat mukaan kaiken tarvittavan. 

Jotta telttaretkestä voisi tulla mahdollisimman mukava ja sulava, pakkaa mukaan tarpeeksi vaatteita, virikkeitä ja tietysti perus retkeilyvarusteet. 

Tässä artikkelissa katsomme tarkemmin, millaiset varusteet kannattaa ottaa mukaan ensimmäiselle yön yli kestävälle telttaretkelle. Selvitä lisää ja varmista, että nappaat mukaan kaikki tarvittavat varusteet.

Ensimmäisen telttaretken välttämättömät varusteet: muista nämä

Kun pakkaat mukaan ensimmäistä telttaretkeä varten, on tärkeää muistaa napata mukaan välttämättömät varusteet. Etenkin ensimmäisellä kerralla matkaan lähtiessä on vaikea tietää, mille kaikelle reissussa on tarvetta.

Seuraavaksi listaamme tärkeimmät retkivarusteet, jotka sinun tulisi pakata mukaan ensimmäistä kertaa telttaretkelle lähtiessäsi.

Teltta ja makuupussi

Teltta on yksi tärkeimmistä retkeilyvarusteista. Se tarjoaa suojan sääolosuhteilta ja hyönteisiltä sekä luo oman yksityisen tilan leirintäalueella. Valitse teltta, joka sopii retken kestoon, tyyliin ja vaellusmatkaan. Jos aiot patikoida pitkän matkan leirintäpaikalle, kevyt teltta on paras vaihtoehto. Jos taas suunnittelet autolla tapahtuvaa retkeä ja haluat enemmän tilaa ja mukavuutta, harkitse isompaa ja kestävämpää telttaa ja muista varata tarvittaessa Helsinki majoitus takaisin tullessa.

Makuupussi ja makuualusta ovat tarpeellisia nukkumiseen leirissä. Makuupussi pitää sinut lämpimänä ja mukavana yöllä, kun taas makuualusta tarjoaa pehmustetun pinnan maata vasten. Valitse makuupussi ja makuualusta, jotka sopivat ilmastoon, jossa aiot retkeillä. Jos aiot retkeillä kylmässä ilmastossa, valitse lämpöä eristävä makuupussi ja eristetty makuualusta.

Tarkista myös ideat lasten telttaleikkeihin, jotta pidät lapset kiireisenä.

Retkituoli

Retkeä suunniteltaessa et välttämättä vielä tule ajatelleeksi istumista. Retkituoli on välttämätön mukana, sillä ilmaan retkituolia joudut kyykkäämään kannolla tai kostealla kivellä. Retkituoli varmistaa, että voit nauttia nuotiosta tai rentoutumisesta mukavasti.

Retkikeitin, ruokailuvälineet ja astiat

Retkikeitin on välttämätön, jos aiot valmistaa ruokaa leirissä. Se mahdollistaa ruoanlaiton ulkona ja tarjoaa sinulle mahdollisuuden nauttia tuoreesta ruoasta retkellä ja kokeilla eri reseptejä. Retkikeittimiä on erilaisia, joten valitse sellainen, joka sopii tarpeisiisi ja mieltymyksiisi. Muista myös varata tarpeeksi polttoainetta retkikeittimeesi.

Ruokailuvälineet ja astiat ovat tärkeitä retkeilyvarusteita, jotta voit nauttia ruoasta leirissä. Valitse kevyet ja kestävät ruokailuvälineet, kuten muoviset tai kevyet metalliset haarukat, veitset ja lusikat. Astioiksi voit valita kestävät muoviset tai metalliset lautaset, kupit ja kulhot. Lue myös vinkit siihen, miten tehdä ruoanlaitosta mukavampaa.

Hyönteiskarkote ja aurinkovoide

Retkeilyyn liittyy usein hyönteisiä ja auringonpaahdetta, joten hyönteiskarkote ja aurinkovoide ovat tärkeitä suojautumiseen. Valitse hyönteiskarkote, joka tarjoaa suojan hyttysiä ja punkkeja vastaan. Aurinkovoiteessa tulisi olla riittävästi aurinkosuojakerrointa ja sitä tulisi levittää iholle säännöllisesti. Selvitä etukäteen, mitkä ovat parhaat tuotemerkit sinulle.

Valaistus

Hyvä valaistus on tärkeää leirissä, varsinkin kun on pimeää. Retkeilyvarusteisiin kuuluu erilaisia valaisimia, kuten otsalamppu, taskulamppu tai riippuvalo. Valitse valaisin, joka tarjoaa riittävästi valoa leirissä ja on helppo käyttää. Muista myös varata tarpeeksi paristoja tai ladata valaisimesi ennen retkeä.

Hygieniatarvikkeet

Hygieniatarvikkeet ovat tärkeitä leirissä pysyessäsi puhtaana ja terveenä. Muista pakata mukaan hammasharja, hammastahna, saippua, shampoota, WC-paperia ja muita tarvittavia hygieniatarvikkeita. Voit myös harkita kosteuspyyhkeitä, jos vesi ei ole helposti saatavilla.

Sopiva vaatetus

Valitse retkelle sopiva vaatetus, joka suojelee sinua sääolosuhteilta. Sään mukaan voit tarvita lämpimiä vaatteita, kuten takin, fleecen ja pitkät housut, tai viileässä ilmastossa sadevaatteita. Muista myös pukeutua kerroksittain, jotta voit säädellä lämpötilaa tarpeen mukaan.

Hyvät retkikengät ovat tärkeät, jotta voit liikkua mukavasti ja turvallisesti retkellä. Valitse kengät, jotka sopivat retken tyyliin ja maastoon. Jos aiot patikoida, valitse kevyet vaelluskengät, joilla on hyvä pito. Jos taas aiot leiriytyä autolla, voit valita mukavat vaelluskengät tai lenkkarit. Esimerkiksi Black Friday tarjoukset voivat sisältää alennuksia vaelluskenkiin.

Ensiapupakkaus

Ensiapupakkaus on tärkeä varuste retkellä, jotta voit hoitaa pieniä haavoja, naarmuja ja muita vammoja. Pakkaa mukaan laastareita, sideharsoa, puhdistusaineita, kipulääkkeitä ja muita tarvittavia ensiaputarvikkeita. Tarkista myös, että ensiapupakkaus on päivitetty ja kaikki tarvikkeet ovat käyttökelpoisia.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?