Mopopajoja pojille, entä tytöt?

Hienoa, että vihdoinkin ovat nuoret miehet saaneet oman ”mancaven ”, mutta missä on nuorten naisten omat tilat? Tytöillä voi olla ihan eri intressit ja hekin tarvitsevat oman paikan ja ohjaajan. Tyttöjä ei varmaan kiinnosta mopojen rassaaminen, mutta ihon- ja hiustenhoito, vaatteet ja vaikka meikkaaminen on heitä kiinnostavia aiheita. Teemailtoja näistä aiheista, eikä aina niitä käsitöitä tai leipomista.

Tytöt tarvitsevat myös sosiaalista kanssakäymistä ja parasta on juuri sellainen toiminta, mikä heitä kiinnostaa, ehkä jopa mesettämistä ja tiktokia enemmän.

Molemmille, pojille ja tytöille, voisi myös joskus järjestää puhelimen käytöstä ja sen vaaroista somessa käsittelevän teemaillan, jossa kerrottaisiin, mitä tietoja siellä heistä liikkuu.

Kun saadaan nuoret tutustumaan ja kommunikoimaan toistensa kanssa ihan livenä, uskon, että myös tämä vähentää kiusaamista ja somessa rienaamista.

Ottakaahan taas aikuiset tästä koppi nuorison hyväksi. Ei aina tarvitse olla muuta kuin lähellä ja kuunnella eikä se maksa kuin vaivan. Paikkoja tälle tekemiselle löytyy, mutta löytyykö sitä aikuista?

70-luvun nuorison edustaja, nykyinen mummo

 

Lue lisää:

Mopopaja avautui Pakkalassa – nuoret rasvanäpit pääsevät tositoimiin kyläkaupan alakerrassa